De Zwerver 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

3 oktober 2015 14:30

Klerks, M.H.A.M.

N.I.V.O.-Sparta hield vandaag de drie punten in Zaltbommel. Op overtuigende wijze werd De Zwerver zonder punten naar Kinderdijk gestuurd. De thuisploeg won namelijk met 4-0.

N.I.V.O.-Sparta was in het duel heer en meester. De Zwerver kon in de gehele 90 minuten geen grote kansen verkrijgen. Nadat N.I.V.O.-Sparta eerder via Jordi de Wit al een bal op de binnenkant van de paal zag belanden was het een kleine tien minuten voor rust alsnog raak. Een vrije trap van de linkerflank werd door Bas van der Star met het hoofd van richting veranderd. 1-0 voor N.I.V.O.-Sparta dat gelet op het spelbeeld terecht was. Een tegenvaller in de eerste helft was het uitvallen van Davey Brothwell, die overigens prima werd vervangen door Jordi Ruijsch.

Na rust werd een aanvallend De Zwerver verwacht, maar de gasten konden geen vuist maken. N.I.V.O. bleef eenvoudig op de been en zou in de laatse fase van de wedstrijd nog verder uitlopen. Jordi de Wit tekende na een hele mooie combinatie voor de 2-0 en later zouden ook Bas van der Star en Tim de Laat het net vinden. Een keurige overwinning voor N.I.V.O.-Sparta die perspectief biedt voor de komende weken.

Volgende week gaat N.I.V.O.-Sparta op bezoek bij Meerkerk. Meerkerk vergaarde na vijf wedstrijden in de Tweede Klasse F 9 punten, een puntje meer dan N.I.V.O.-Sparta. Inzet volgende week is een positie in de top vijf.