0 - 3

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

10 oktober 2015 14:30

Nagtegaal, M.J.

N.I.V.O.-Sparta heeft in de Tweede Klasse F uitstekende zaken gedaan. In en tegen SV Meerkerk werd er door de mannen van Theo van Geffen en Niels Blom met 0-3 gewonnen. Door de overwinning klimt N.I.V.O. naar de vijfde plaats.

Op basis van de verwachte tactiek van Meerkerk en door de blessure van Davey Brothwell koos de technische staf in Meerkerk opnieuw voor een vijfmansverdediging.

Meerkerk startte sterk en was in de eerste helft een aantal keer dreigend maar echt grote kansen leverde dat niet op. N.I.V.O.-Sparta was daarin een stuk effectiever. Bij rust had het een 0-2 voorsprong te pakken. Een kopbal van Bjorn Jongste werd door een Meerkerk speler in eigen doel verwerkt. Niet veel later scoorde Jordy de Wit na een snel genomen vrije trap van Bas van der Star. Toch was trainer Theo van Geffen bij rust niet helemaal tevreden en deed hij een aantal omzettingen. Ook vond er een wissel plaats. Stefan Blom ging naar de kant, Wesley Paijmans kwam in de ploeg.

Mede door die omzettingen had N.I.V.O.-Sparta in de tweede helft het heft in handen en speelde zeer gedisciplineerd. Het zou in de slotfase van de tweede helft zelfs nog uitlopen naar 0-3. Doelpuntenmaker was Jeroen Sterrenburg, die de moegestreden Tim de Laat had vervangen. Sterrenburg kon tot scoren komen na een goede actie van De Wit. Meerkerk kon daar in de tweede helft eigenlijk helemaal niets tegenover stellen. Doelman Dennis Westerlaken werd behoudens een aantal hoge ballen niet op de proef gesteld.

Volgende week speelt N.I.V.O.-Sparta opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal tegen Wilhelmina'26 uit Wijk en Aalburg, de nummer 12 in de huidige ranglijst.

Klik HIER voor weer een prachtige fotoreportage van Marco Oomen.