0 - 0

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

17 oktober 2015 14:30

Bergen, S. van den

N.I.V.O.-Sparta heeft op bezoek in Wijk en Aalburg bij Wilhelmina ’26 met 0-0 gelijkgespeeld. Bloedeloos was het alleszins. Met name in de tweede helft kregen beide ploegen de nodige kansen de drie punten te pakken. Dat gebeurde niet.

In de eerste helft was er op Sportpark De Ebbe weinig te beleven. De toeschouwers zagen twee teams die het nodige balverlies leden en nauwelijks kansen wisten te verkrijgen. Gelukkig kregen ze in de tweede helft meer waar voor hun geld. Wilhelmina ’26 was in de eerste fase na de pauze de meest gevaarlijke partij.

Wilhelmina ’26 had met een aantal standaard situaties N.I.V.O.-Sparta pijn kunnen doen. Het was aan doelman Dennis Westerlaken en later de binnenkant van de paal te danken dat N.I.V.O.-Sparta geen doelpunt hoefde te incasseren. Pas de laatste 20 minuten beet N.I.V.O.-Sparta aanvallend van zich af. Door Bart Geurts in de ploeg te brengen kreeg het elftal van Theo van Geffen het initiatief terug.

N.I.V.O.-Sparta speelde hierdoor het laatste gedeelte van de wedstrijd met name op de helft van Wilhelmina ’26. Er werden een aantal kansen verkregen, tegelijkertijd moest er worden opgelet voor de gevaarlijke counter van de thuisploeg. Gescoord werd er niet meer en hierdoor houdt N.I.V.O.-Sparta een punt over aan het treffen met Wilhelmina ’26. Vooraf was waarschijnlijk gehoopt op meer maar gelet op de kansen die Wilhelmina ’26 na rust kreeg is 0-0 zeker niet verkeerd.

Door het gelijke spel en de resultaten op de andere velden ziet N.I.V.O.-Sparta de top vier van de Tweede Klasse F weglopen. Tegelijkertijd kan N.I.V.O.-Sparta wel weer voortborduren op de resultaten van de afgelopen weken. Zo werd voor de derde keer op rij de nul gehouden en verloor het dit seizoen nog geen uitwedstrijd.

Aanstaande dinsdag speelt N.I.V.O.-Sparta om 20.00 uur in en tegen Kerkwijk voor de EM Kantoorsystemen Cup. Volgende week zaterdag, 24 oktober, is N.I.V.O.-Sparta vrij.

Klik HIER voor de fotoreportage van Marco Oomen.