Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

7 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Schenkels, J.P.A.A.

N.I.V.O.-Sparta zit in de hoek waar de klappen vallen. Ook vandaag ging men kopje onder in en tegen Tricht. In de Betuwe was de thuisploeg de eerste helft de bovenliggende partij wat uiteindelijk resulteerde in een 2-0 voorsprong. Na rust wist men die achterstand niet meer ongedaan te maken. Eindstand van de wedstrijd was 2-1.

Tricht begon feller en met wilskracht aan het duel. Het jonge N.I.V.O.-Sparta dat het moest stellen zonder de routiniers Paymans en Brothwell wist zich daar geen raad mee. Al na vier minuten spelen keek N.I.V.O.-Sparta tegen een 1-0 achterstand aan. Die achterstand werd niet meer ongedaan gemaakt. Misschien speelde N.I.V.O.-Sparta wel haar meest slechte helft van dit seizoen. Lange tijd leek Tricht niet door te drukken en daarom bleef N.I.V.O. een grotere achterstand bespaard. Helaas voor N.I.V.O. viel de 2-0 alsnog enkele minuten voor tijd. De Bommelse aanhang zal zich bij rust hebben afgevraagd waarom ze de reis naar Tricht hebben ondernomen.

Gelukkig voor die aanhang was er na rust een ander N.I.V.O.-Sparta. Na een donderspeech in de rust wist N.I.V.O.-Sparta zich namelijk te herpakken. Geholpen door een domme rode kaart aan de zijde van Tricht had N.I.V.O.-Sparta al vroeg in de eerste helft een man meer situatie. Jordy de Wit zou zelfs nog met een goede goal voor de aansluitingstreffer zorgen. 2-1. Meer doelpunten vielen er helaas niet. Onder andere good old Bjorn Jongste en debutant Bart Flederus wisten het laatste zetje niet te geven.

Door de nederlaag handhaaft N.I.V.O.-Sparta zich op de negende plaats in de Tweede Klasse F. Het verschil met nummer tien Wilhelmina is zes punten. Voor de derde keer op rij werd er niet gewonnen. Tijd voor drie punten dus. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Hardinxveld. Drie punten is het enige wat dan telt.

Klik HIER voor de fotoreportage van Marco Oomen.