GRC-14 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

5 december 2015 14:30

Hoogdalem, C.A van

N.I.V.O.-Sparta zakte vandaag op eigen veld door de ondergrens. De tot vandaag minst gepasseerde club van de Tweede Klasse F (negen tegentreffers) moest vandaag maar liefst 3 keer buigen. GRC ’14 scoorde op de cruciale momenten terwijl N.I.V.O.-Sparta aanvallend te weinig potten kon breken. Dat resulteerde in een zure 1-3 nederlaag.

Vorige week maakte N.I.V.O.-Sparta in Nieuwendijk indruk tegen Altena door geen kans weg te geven en met 0-1 te winnen. De opgaande lijn leek ingezet. N.I.V.O.-Sparta staat dit seizoen verdedigend als een huis. Van de 12 tegentreffers die het tot dusver incasseerde kreeg het er maar liefst 7 in 2 pijnlijke thuisnederlagen. Op de eerste speeldag ging het met 1-4 ten onder tegen GJS, vandaag met 1-3 tegen GRC ’14. Tegelijkertijd laat een blik op de statistieken ook zien dat er veel te weinig wordt gescoord, ondanks dat het voldoende kansen kreeg.

Ook vandaag tegen GRC ’14 kreeg de ploeg van Theo van Geffen een aantal behoorlijke mogelijkheden. Zo werd in de eerste helft een inzet van Bart Geurts van de lijn gehaald, terwijl de aanvaller na een knappe actie te graag wilde en zijn bal keihard op de lat uiteen zag spatten. In de tussentijd had GRC ’14 de score al geopend. Na 32 minuten spelen dook Lars Verwijst oog in oog voor doelman Dennis Westerlaken op en faalde niet. Dat was ook de ruststand.

Net als voor de rust was er veel balbezit voor N.I.V.O.-Sparta maar ontbeerde de ploeg het vernuft en misschien ook wel de ervaring om het vele balbezit om te zitten in kansen. Toch viel uiteindelijk de gelijkmaker. Duane Villanueva krulde van een meter of 20-25 de bal in de rechterbovenhoek. GRC ’14 schrok en liep steeds verder terug. N.I.V.O.-Sparta rook met nog 25 minuten spelen bloed en leek dan ook door te gaan drukken.

Het was echter opnieuw GRC ’14 dat scoorde. Een vrije trap werd door alles en iedereen gemist behalve Henri Versteeg. Een enorme domper voor N.I.V.O.-Sparta. Commotie was er ook want menig toeschouwer en assistent-scheidsrechter Giovanni Romano oordeelden dat Versteeg het laatste zetje gaf in buitenspelpositie. Scheidsrechter Hoogdalem ging hier niet in mee en dus stond GRC ’14 op voorsprong.

Na de 1-2 ging N.I.V.O.-Sparta meer risico nemen.  Bjorn Jongste werd naar voren gestuurd. Het aanvallende spel werd niet beloond en een fraaie solo-actie van Henri Versteeg bracht de gasten zelfs een derde treffer. Met het doelpunt was de wedstrijd gespeeld.

N.I.V.O.-Sparta blijft door het resultaat achtste in de Tweede Klasse F. Door de nederlaag ziet N.I.V.O.-Sparta de achterstand op nummer zeven GRC 14 oplopen naar 3 punten. Volgend week gaat N.I.V.O.-Sparta op bezoek bij de nummer 13, Unitas. Dat is direct ook de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft.

Opstelling: Dennis Westerlaken, Dennis van Riel, Bjorn Jongste, Jordi Ruijsch, Jeroen Sterrenburg, Stefan Blom, Gianni Romano (45. Jente Roorda), Tim de Laat (45. Bas van der Star), Duane Villanueva, Bart Geurts, Jordy de Wit.