N.I.V.O. sluit eerste seizoen af met gelijkspel

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

12 december 2015 15:00

Scheidsrechter

Quinten, J.J.L.W.

N.I.V.O.-Sparta hield vandaag in Gorinchem maar 1 punt over aan het treffen met Unitas. Na negen minuten spelen kwam de ploeg van Theo van Geffen op voorsprong maar Unitas kwam een aantal minuten later al weer op gelijke hoogte. In het restant van het duel werd er ondanks een aantal kansen niet meer gescoord.

N.I.V.O.-Sparta kwam goed uit de startblokken. Een mooie actie aan de rechterkant van Jordy de Wit werd via Gianni Romano ingespeeld op Bart Geurts die vervolgens de score opende. Lang kon het jonge N.I.V.O. echter niet genieten van de voorsprong tegen de nummer voorlaatst van de Tweede Klasse F. Twee minuten na de 0-1 was het namelijk al weer gelijk toen Patrick Zwart namens Unitas tot scoren kwam uit een bijna onmogelijke positie vanaf de achterlijn. Via de vingertoppen van Dennis Westerlaken belandde de bal in de verre hoek van het doel. De toeschouwers gingen er nog maar eens goed voor zitten want met twee doelpunten in het eerste kwartier beloofde dat de opmaat naar meer te worden. Helaas bleek het tegendeel echter waar, de wedstrijd werd een stuk gezapiger.

Pas na rust was het duel het aanzien weer waard. N.I.V.O. begon te drukken en kreeg ook (mogelijkheden tot) kansen. Zo was er een mooie actie vanaf de linkerkant maar zag invaller Jente Roorda zijn schot helaas geblokt worden. Naar mate de wedstrijd vorderde werd het spel steeds meer open. Het spel golfde op en neer en wie zou scoren had de drie punten te pakken. Gescoord werd er niet meer en dus betekent dat een puntje voor N.I.V.O.-Sparta.

Unitas was de laatste tegenstander van de eerste seizoenshelft voor N.I.V.O.-Sparta. Dertien wedstrijden zijn er gespeeld, daarin werden negentien punten gepakt. N.I.V.O.-Sparta vindt zichzelf terug op een achtste plaats in de Tweede Klassse F. Wat verder opvalt is dat N.I.V.O.-Sparta ‘slechts’ achttien keer scoorde maar tegelijkertijd ook maar dertien goals incasseerde. Alleen nummer twee Alblasserdam kreeg dit seizoen minder doelpunten tegen. Tegelijkertijd speelt N.I.V.O. geen catenaccio maar benut het simpelweg te weinig kansen.

De competitie wordt, mits de weergoden daar mee instemmen, hervat op 23 januari. N.I.V.O. Sparta speelt dan een thuiswedstrijd waarin runner-up Alblasserdam de tegenstander is.

Opstelling: Dennis Westerlaken, Dennis van Riel, Bjorn Jongste, Jordi Ruijsch (35. Bas van der Star), Stefan Blom, Gianni Romano, Jeroen Sterrenburg, Duane Villanueva, Tim de Laat, Bart Geurts (66. Jente Roorda), Jordy de Wit.

Klik HIER voor de fotoreportage van Marco Oomen.