Nivo Sparta 6

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

5 december 2015 14:30

Na vorige week zo smadeloos verloren te hebben moest vandaag de draad weer worden opgepakt, uit tegen Woudrichem. De thuiswedstrijd werd gelijkgespeeld, je weet dus niet wat kunt verwachten. Weer geen Robin, en dit keer ook Delano uitgeleend aan het 2e. Verder gelukkig Kay weer terug op het veld, na een langdurige blessure, en Marnix weer van de partij.

Boodschap was om een team te vormen, en niet weer de fouten van vorige week te maken. Meteen na de aftrap was al te zien dat de tegenstander van een ander kaliber was dan vorige week. En dan kunnen wij lekker spelen. Na 7 minuten een vrije trap, Kay bood zich aan en vanaf een meter of 25 ging de bal als een streep in het netje. Wat een kanjer, en we staan weer voor. Daarna bleven we opponent op de tegenstander, en was het Thom die na 19 minuten de tweede erin legde. Daarna opbouwen, en zorgen dat de voorsprong groter werd. Na 44 minuten was het Maarten, die de derde maakte. En toen deed de vijand iets terug. Net geen buitenspel, maar wel een overtreding op onze keeper was nodig om een doelpunt te maken. De scheids zag niets, had alleen oog voor onze grens of die buitenspel gezien had. Maar dat was het niet, hij moet gewoon fluiten voor een overtreding, en een vrije trap geven. Maar nee, doelpunt telde. En uiteindelijk was het Roderik die in de 53e minuut (waarom zoveel extra tijd, er was niets gebeurd tijdens het spel) de stand op 1-4 bracht.

Bij de thee de tactiek voor de tweede helft doorgenomen, de wedstrijd naar onze hand zetten en geen tegendoelpunten meer. En dat ging lukken. Na 16 minuten had Maarten de bal, legde de bal netjes breed voor het doel en wie was daar??? Jaja, onze Marnix kwam, zag, overwon en maakte zijn eerste doelpunt in zijn glorieuze en discutabele voetbalcarrière. Stand 1-5

Daarna waren het Maarten en Dilly die uiteindelijk de eindstand op 1-7 wisten te brengen. Zo stap je tenminste met een goed gevoel van het veld. Maar de tegenstander stelde niet veel voor, dus is geen maatstaf dat het lek boven water is. We hebben nog een lange weg te gaan.

Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Almkerk, die momenteel 2e in de competitie staan. We kunnen onze borst natmaken!!!