0 - 0

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

27 februari 2016 14:30

Kuijntjes, W.H.

N.I.V.O.-Sparta en Leerdam Sport deelden vandaag de punten. In Leerdam eindigde het treffen in 0-0. N.I.V.O.-Sparta zou een groot gedeelte van de wedstrijd met een man minder spelen na een makkelijk gegeven rode kaart aan Bjorn Jongste na ongeveer dertig minuten spelen.

De technische staf onder leiding van Theo van Geffen moest ook vandaag in Leerdam weer puzzelen. Jordy de Wit was vanwege werkverplichtingen vandaag afwezig, om die reden moest er een aangepast strijdplan komen. Dat pakte aanvankelijk ook goed uit. Het jonge elftal had in de eerste helft een speloverzicht en ook de betere kansen. Zo eindigde een bal op de paal en vergat Bart Geurts oog in oog met de doelman van Leerdam Sport de trekker over te halen.

Een breekpunt in de wedstrijd was echter de rode kaart van Bjorn Jongste. De aanvoerder van N.I.V.O.-Sparta kreeg na dertig minuten spelen een rode kaart waarbij hij in de ogen van de scheidsrechter bij het afhouden van de bal ook de enkel van zijn tegenstander raakte. Vriend en vijand waren er echter over eens dat een rode kaart een veel te zware straf voor dit vergrijp was. De rode kaart leidde tot een aantal aanpassingen maar de wijze waarop het strijdplan werd uitgevoerd zal trainer Theo van Geffen ongetwijfeld hebben gewaardeerd.

In de tweede helft waren beide ploegen een stuk beter aan elkaar gewaagd. Leerdam Sport kon echter niet profiteren van de man meer situatie. Met een aantal counters was N.I.V.O.-Sparta via Bart Geurts en Bas van der Star zelfs nog het meest gevaarlijk. Een persoonlijke fout in de verdediging deed N.I.V.O.-Sparta in de allerlaatse minuut nog zweten. Juarth Leihitu dook in de zestien meter op voor Dennis Westerlaken waarbij de bal de paal raakte.

Opstelling: Dennis Westerlaken, Bjorn Jongste, Jordi Ruijsch, Fabrice de Jonge, Stefan Blom (65. Merijn Bischoff), Jeroen Sterrenburg, Dennis van Riel, Duane Villanueva, Jente Roorda (60. Gianni Romano), Bas van der Star, Bart Geurts (75. Mathijs Libbers)

Een fotoverslag van Marco Oomen is HIER te vinden.