Wilhelmina'26 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

12 maart 2016 14:30

Grinsven, M van

Weer bleef N.I.V.O.-Sparta met lege handen achter. Op het eigen Eurosportpark ging Wilhelmina ’26 met de drie punten aan de haal. Het werd in Zaltbommel 0-1.

Scorend vermogen, het is al vaker voorbij gekomen in deze wedstrijdverslagen. Het was al weer de vierde keer op rij dat N.I.V.O.-Sparta niet tot scoren kwam. Na 17 wedstrijden scoorde N.I.V.O.-Sparta ‘slechts’ 18 keer. Er zijn maar twee ploegen in de Tweede Klasse F die nog minder hebben gescoord. Ook tegen Wilhelmina ’26 brak N.I.V.O.-Sparta dat op.

N.I.V.O.-Sparta had heel de wedstrijd het initiatief en drukte Wilhelmina ’26 steeds verder terug. Toch waren het de gasten uit Wijk en Aalburg die scoorde. Op slag van rust was er een schot van een meter of 20 die door alles en iedereen, inclusief doelman Lars Tertoolen, werd gemist. Kenneth Hoeke was de gevierde man. Eigenlijk was het pas de eerste echte keer dat Tertoolen op de proef was gesteld. Overigens waren er in de eerste helft ook nauwelijks mogelijkheden voor N.I.V.O.-Sparta.

Na rust ging N.I.V.O.-Sparta op jacht naar de gelijkmaker. N.I.V.O.-Sparta domineerde en kreeg ook een aantal goede mogelijkheden. Zo waren Jordy de Wit en Jeroen Sterrenburg dichtbij de gelijkmaker. Wilhelmina ’26 doelman Mitchell Kerkwijk bleek echter een te grote sta in de weg. In de slotfase van het duel maakte Sten Pijlman zijn debuut. De jonge aanvaller had zelfs nog de gelijkmaker op zijn schoen. Ook die bal ging er niet in.

Door de nederlaag lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. N.I.V.O.-Sparta staat inmiddels achtste met 21 punten uit 17 duels. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen nummer negen SC Amstelwijck. N.I.V.O.-Sparta heeft een overwinning nodig om niet meer naar onderen te hoeven kijken.

Opstelling:Lars Tertoolen, Merijn Bischoff (65. Duane Villanueva), Jordi Ruijsch, Fabrice de Jonge, Dennis van Riel, Gianni Romano, Jeroen Sterrenburg, Jente Roorda (80. Sten Pijlman), Bas van der Star, Bart Geurts en Jordy de Wit

Uiteraard was Marco Oomen aanwezig, hier het fotoverslag.