Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

19 maart 2016 14:30

Scheidsrechter

Wagenaar, V.M.

In de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent SC Amstelwijck uit Dordrecht heeft N.I.V.O.-Sparta zijn eerste doelpunten gemaakt na de winterstop, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Trainer van Geffen en assistent Blom moesten opnieuw hun strijdplan aanpassen nadat afgelopen donderdagavond middenvelder Gianni Romano in de laatste minuut van de training zijn enkelbanden scheurde.

Met Duane Villanueva ditmaal op de nummer 9 positie en Bart Geurts op het middenveld startte N.I.V.O.-Sparta in de eerste minuut voortvarend. Bas van der Star werd vanaf de linkerflank op snelheid aangespeeld en kon alleen op de keeper afstormen. Doordat van der Star de bal iets te ver voor zich uitspeelde was het uiteindelijk een eenvoudig houdbare bal voor de keeper van Amstelwijck.

Tien minuten later, vlak na een grote kans van Amstelwijck, was het N.I.V.O.-Sparta die na een goed uitgespeelde counter bijna de 0-1 kon aantekenen. Helaas, had ook Jordy de Wit zijn vizier niet op scherp staan en schoot de bal ver over het doel. Een paar minuten later in de 18de minuut was het toch N.I.V.O.-Sparta die de 0-1 op het scorebord deed verschijnen. Een lange cornerbal van Villanueva werd door Jordi Ruijsch teruggeplaatst in het 16 meter gebied waar Tim de Laat via een kopbal de bal in het net deed belanden.

Vervolgens ging het spel op en neer en waren er enkele kansen voor zowel N.I.V.O.-Sparta als Amstelwijck. Amstelwijck grossierde inmiddels in gele kaarten en mocht al in de 30ste minuut de derde gele kaart noteren. Op het moment dat volgens de klok minuut 50 al was ingegaan wist Amstelwijck toch de bal via Tonnie Stok in het net achter keeper Dennis Westerlaken te plaatsen. Een cruciaal moment in de wedstrijd en een grote deceptie voor van Geffen en zijn mannen.

Ook na de rust wist N.I.V.O.-Sparta even geen raad met de situatie en werd de druk door Amstelwijck verder opgevoerd. Na 11 minuten spelen in de 2de helft werd Amstelwijck beloond met een mooi doelpunt via Leroy Rubio-Rijsdijk (2-1).

Vlak na het tegendoelpunt past trainer van Geffen kort na elkaar twee wissels toe waarbij achtereenvolgens Jente Roorda en Stefan Blom het veld betreden. N.I.V.O.-Sparta krijgt weer meer grip op het spel en ziet in de 75ste minuut een hard schot van Bas van der Star op de paal belanden. Het initiatief ligt nu volledig bij N.I.V.O.-Sparta en vecht voor de gelijkmaker. In de 77ste minuut weet van der Star via een kopbal Jordy de Wit te bereiken en die schiet bij de tweede paal hard de 2-2 binnen. In de 80ste minuut ligt de winnende treffer voor N.I.V.O.-Sparta letterlijk voor het oprapen als Tim de Laat voor een bijna ‘open doel’ de bal verkeerd raakt en net naast schiet.

Tenslotte, is er nog een grote kopkans voor Bas van de Star in de allerlaatste minuut maar ook deze kans ziet N.I.V.O.-Sparta aan zich voorbij gaan.

Door het gelijkspel handhaaft N.I.V.O.-Sparta zich op de 8ste plaats met 22 punten en houdt Amstelwijck onder zich op 1 punt verschil. Volgende week speelt N.I.V.O.-Sparta opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer tegen de nummer 12, de Zwerver uit Kinderdijk.

Opstelling: Dennis Westerlaken, Merijn Bischoff (65. Stefan Blom), Jordi Ruijsch, Fabrice de Jonge, Dennis van Riel (77. Yri Schalkx), Bart Geurts (61. Jente Roorda), Jeroen Sterrenburg, Tim de Laat, Bas van der Star, Duane Villanueva, en Jordy de Wit

Aanstaande dinsdagavond 22 maart om 20.00 uur speelt N.I.V.O.-Sparta thuis een oefenwedstrijd tegen LRC.