Verdiende overwinning van N.I.V.O.-Sparta

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

9 april 2016 14:30

Scheidsrechter

Rest, R.A. van de

Uit tegen Hardinxveld behaalde N.I.V.O.-Sparta gisteren een verdiende overwinning. Het geduld van de meegereisde supporters werd lang op de proef gesteld omdat pas na de 77ste minuut N.I.V.O.-Sparta een achterstand van 1-0 kon ombuigen naar een uiteindelijke 1-2 overwinning.

De gehele eerste helft was N.I.V.O.-Sparta de bovenliggende partij waarbij tenminste 3 grote kansen niet verzilverd werden. Op een matig veld werden via goede combinaties veelvuldig de flanken bediend waarbij de bal een aantal keer dreigend in het 16 meter gebied belandde. Zo was het Jordy de Wit die tot tweemaal toe net niet scherp genoeg was voor de goal, en werd een hard schot van Fabrice de Jonge geblokt.

Tot in de slotfase van de eerste helft wist Hardinxveld weinig gevaar te stichtten voor het doel van Lars Tertoolen. Enige dreiging van Hardinxveld was er wel over de rechterzijde waarbij zowel Fabrice de Jonge als Stefan Blom verdedigend aan de noodrem moesten trekken en hiervoor beiden de gele kaart moesten incasseren. Op slag van rust in de 44ste minuut kreeg N.I.V.O.-Sparta toch de ‘deksel op zijn neus’ waarbij keeper Lars Tertoolen een diepe hoge bal net niet met beide vuisten kon parreren en met wat pech via een kopbal achter zich in het net zag belanden. (1-0).

Ondanks het tegendoelpunt raakte N.I.V.O.-Sparta in de tweede helft niet in de war en bleef verzorgend voetballen. Het eerste half uur in de tweede helft was er weliswaar overwicht van N.I.V.O.-Sparta maar verdedigend stond Hardinxveld zijn mannetje.

In de 70ste minuut past Theo van Geffen twee wissels toe waarbij Jente Roorda en Tim de Laat het veld betreden voor Bas van der Star en Stefan Blom. Uiteindelijk wordt ieders geduld beloond in de 77ste minuut waarbij Jordy de Wit aangespeeld wordt en hij in een fantastische actie zich probeert vrij te spelen in het 16 meter gebied. Hardinxvled verdediger Elroy Boon rest niets anders dan Jordy de Wit vast te houden aan zijn schouder. Penalty! Tim de Laat besluit de penalty te nemen en schiet beheerst de gelijkmaker in. (1-1).

Uiteindelijk weet N.I.V.O.- Sparta ook het verdiende winnende doelpunt te maken in de 88ste minuut. Jeroen Sterrenburg, de organisator op het middenveld, is attent als een aanval over links via Jordy de Wit voor zijn voeten beland. Sterrenburg aarzelt geen seconde en schiet hard de winnende treffer in het net. (1-2).

Met deze tweede overwinning op rij en nog vijf wedstrijden te gaan handhaaft N.I.V.O.-Sparta zich stevig op de 8ste plaats, en is het verschil met de nummer elf nu opgelopen naar 7 punten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de nummer vijf Alblasserdam. In de uitwedstrijd tegen Alblasserdam dit seizoen bedroeg de eindstand 0-0.

Opstelling: Lars Tertoolen, Dennis van Riel, Bjorn Jongste, Jordi Ruijsch, Fabrice de Jonge, Stefan Blom (70. Tim de Laat), Bart Geurts, Jeroen Sterrenburg, Bas van der Star (70. Jente Roorda), Duane Villanueva (85. Merijn Bischoff) en Jordy de Wit.

Uiteraard was Marco Oomen ook weer aanwezig. Een fotoverslag is HIER te vinden.