N.I.V.O.-Sparta sluit af met overwinning

Altena 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

14 mei 2016 14:30

Piket, D.

Het seizoen 2015-2016 zit er op. N.I.V.O.-Sparta sluit een historisch moment af in zijn bestaan met een 2-1 overwinning tegen de nummer drie Altena en behaalt daarmee de achtste plaats in de Tweede Klasse F. Het hoofdveld op het Eurosportpark heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld en zal over enkele dagen afgegraven worden. Het vizier van onze vereniging zal zich nu richten op een nieuwe toekomst met het prachtige nieuwe sportcomplex De Watertoren.

Ook al waren de verwachtingen bij de start van dit seizoen misschien iets hoger, na een slechte fase heeft N.I.V.O.-Sparta zich uiteindelijk zeer goed herpakt waarbij in de laatste 7 wedstrijden er niet meer werd verloren en er maar liefst 17 punten werden binnengehaald.

26 wedstrijden en 39 punten verder vindt N.I.V.O.-Sparta zich terug op de achtste plaats op 3 punten van de nummer vijf. Opvallend is daarbij dat het slechts 24 doelpunten moest incasseren, alleen kampioen Almkerk kreeg minder doelpunten tegen. Aan de andere kant scoorde N.I.V.O.-Sparta slechts 35 keer. Daarmee is het een van de minst scorende ploegen in de competitie.
Het behoeft verder geen toelichting wat N.I.V.O.-Sparta het volgende seizoen beter moet doen. Laten we hopen dat de nieuwe aanwinsten hierin hun bijdrage gaan leveren.

In de wedstrijd vanmiddag was in de eerste helft Altena de bovenliggende partij en had een duidelijk veldoverwicht waarbij N.I.V.O.-Sparta weinig tegenover kon stellen. De ploeg uit Nieuwendijk kreeg een aantal kansjes en één grote mogelijkheid. Doelman Lars Tertoolen, die volgend seizoen bij Haaften gaat keepen, haalde na een ongelukkige actie een speler van Altena neer en kreeg daarmee een strafschop tegen. De jonge doelman stond echter goed en wist de bal te keren. N.I.V.O.-Sparta kon slechts één keer gevaar stichten in de eerste helft waarbij een actie van Jordy de Wit werd gestuit door de doelman van Altena.

Kort na rust kwam Altena op voorsprong waarbij een buitenspel vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Romano niet werd overgenomen door scheidsrechter Piket. Weer keek N.I.V.O.-Sparta tegen een achterstand aan. Het jonge team liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam steeds beter in de wedstrijd. Dat leverde uiteindelijk ook de gelijkmaker van Bas van der Star op. Na de gelijkmaker wilde N.I.V.O.-Sparta meer. Assistent-trainer en oud-speler Niels Blom kreeg in de laatste minuten nog de kans om in actie te komen en was direct onderscheidend. Een vrije trap van Blom zorgde voor mistasten van de doelman van Altena, Van der Star profiteerde. Drie punten voor N.I.V.O.-Sparta.

Opstelling: Lars Tertoolen, Dennis van Riel, Bjorn Jongste (85. Niels Blom), Jordi Ruijsch, Fabrice de Jonge, Yri Schalkx, Jeroen Sterrenburg (65. Sten Pijlman), Tim de Laat (60. Duane Villanueva), Yordi de Wit, Bart Geurts en Bas van der Star.

Klik HIER voor de fotoreportage van Marco Oomen.