3 - 2

Kozakken Boys 5

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

13 februari 2016 15:00

Voetballen na de carnaval is altijd lastig. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Kozakken Boys werd het ons nog extra lastig gemaakt door de afmeldingen van de twee belangrijkste teamleden:

1. Haber, onze enige echte vlagger.
  2. Kratmir, buiten het veld meestal een stuk sterker dan erbinnen.

Buiten deze afwezigen waren ook Mark, Marnix, Thom, Robin, Kieter en Anton niet van de partij. (de laatste twee vanwege ernstige blessures) Verder een fitte selectie met een basisplaats voor onze nummer 9; Roderik de Weert.

Onze tegenstander waar we drie weken geleden in Werkendam nog ruim van gewonnen hadden leek een aantal andere gezichten in het veld te hebben staan. Met name in de beginfase van de wedstrijd leken deze nieuwe gezichten geluk te brengen. Kozakken Boys was beter en dreigender. Dit was ook de conclusie van Kieter, die er een hard hoofd in had en smachtte naar de derde helft. Gedurende de wedstrijd werden wij echter steeds dreigender. Met onze eigen Iniesta (Delano), als motor op het middenveld. Ja Delano, zelfs de vrouwelijke supporters op de bank waren onder de indruk van jouw spel.

Na zo’n half uur gespeeld te hebben was daar ineens Roderik, een actie, een panna?, een versnelling en BOEM, raak! Een prachtige goal in de lange hoek en het stond 1 -0. Hij lijkt weer helemaal terug van weggeweest.  Een aantal minuten (en reddingen van onze keeper Bas B.) later werd de stand verdubbeld. Pim startte zijn brommer en ging alleen op de keeper af. Niet helemaal alleen, een speler van de tegenstander vond het nodig om nog wat te duwen en trekken. Pim echter zo koel en sterk als hij is maakte deze kans prima af. Dit doelpunt was gelijk ook het Valentijns cadeau voor zijn vriendin, die ondanks de kou en de verkoudheid, de moeite had genomen om te komen kijken. In de eerste helft kregen we nog een aantal kansen, onze spits wist deze helaas niet te verzilveren.

De tweede helft begon rommelig. Er hadden een aantal wisselingen plaatsgevonden en topspits Roderik was gewisseld voor Hugo. Gelukkig wilde Roderik warm blijven en nam hij de taak als vlagger op zich. Klasse, Ro! Lang duurde zijn taak als vlagger niet want Ronnie (mijn favoriete speler) raakte geblesseerd. Althans hij deed het voor als een blessure. Mijn inziens wilde hij gewoon niet vlaggen. Gelukkig wilde Anton Roderik aflossen als vlagger, zodat Roderik weer goalen kon gaan maken. Hij stond nog maar net in het veld toen er zich een geweldige kans aandiende. Roderik houdt echter van spannende wedstrijden en besloot dan ook om de wedstrijd spannend te houden. Eén op één met de keeper schoot hij pardoes tegen de keeper aan.  Dit bleek een flink misser, want nog geen vijf minuten later maakte Kozakken Boys de aansluitingstreffer. Een zacht schot van een speler van Kozakken Boys bleek te lastig om weg te werken door onze verdediging. Onze keeper Bas B. kreeg zijn handen er nog tegenaan, maar door de scrimmage voor het doel kreeg hij de bal te laat in het oog.

Gelukkig voor ons hebben wij Maarten, die altijd en overal scoort. Uit een prima genomen vrije trap van Gijs de frietboer kopte Maarten de bal over de keeper van Kozakken Boys heen, 3 -1. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Zo dachten onze jongens er ook over, er werd steeds slechter gevoetbald. Vooral Hans v. Brakel had het lastig en deelde bij de cornervlag een paar tikken uit aan de spits van Kozakken Boys. Tenminste dit was de interpretatie van de kozakken spits, Kees.  De scheids (snorremans) zag het echter goed en liet doorspelen. Enkele minuten later zag snorremans het ook weer goed. Een voorzet van Kozakken Boys waar niemand bij kon, behalve frietboer Gijs. Hij stak zijn arm uit en tja helaas wordt dat gezien als hands, dus een penalty. De penalty werd hard binnengeschoten en dat betekende de 3 – 2. Spannende minuten volgden, maar we waren niet van plan om het weer weg te geven zoals eerder gebeurde tegen Almkerk.

Het fluitsignaal klonk en de 3 punten waren binnen. Hiermee komen we op 24 punten uit 13 wedstrijden. Bij winst de komende 2 wedstrijden komen we op 30 punten. Voor de rekenwonders onder ons betekend dit gemiddeld 2 punten per wedstrijd. Van een oude bekende heb ik ooit eens begrepen dat wanneer je 2 punten pakt per wedstrijd, je meedoet om het kampioenschap……. Gelukkig weten wij allemaal dat een kampioenschap er niet in zit dit seizoen.

De derde helft was weer even gezellig als altijd, bier, een vette hap (uiteten voor Roderik) en een DJ met te harde muziek. Als kers op de taart had Nivo een speciale gast uitgenodigd. Andres Iniesta (nee, niet Delano) had de moeite genomen om een biertje te komen drinken. Hans en Maarten maakten hier dankbaar gebruik van door met de topspeler van Barca op de foto te gaan.

Volgende week uit naar Brakel, waarna we weer een stukje verwachten van onze enige echte Haber.