Nivo Sparta 6

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

2 april 2016 14:30

Vorige week werd het zo mooi weergegeven, we worden een papateam. Weer iemand die papa wordt, en iemand die opa wordt. What's in a name..... Maar vandaag moesten de (o)papa's weer optreden, een uitwedstrijd tegen Almkerk. Altijd lastig. Met een gehavend team via allerlei slinkse wegomleggingen naar Almkerk vertrokken. Geen Robin en Delano, weer naar het tweede, Mark en Marnix weer aan het werk, en Anton en Maarten geblesseerd. De bankzitters Pim en Ronald, en Haber weer terug van zijn bier annex werkproeverij.

Opdracht was om te winnen, alleen bij verlies van Well zouden we nog zicht houden op de eindoverwinning. Vanaf het begin vol erop, dat lukte meteen. Roderik de in de eerste minuut al zichzelf onsterfelijk kon maken door te scoren. Maar ja, zulke kansen krijg je niet veel, en als je het niet verwacht is scoren moeilijk. Daarna was het eerste gedeelte van de wedstrijd geheel voor ons, aanvallen en nog eens aanvallen. En het resultaat kwam er. Na 7 minuten was het Roderik, ja inderdaad, hij weer, die de eerste maakte. En nu doordrukken. Maar dat moet dan lukken. En een vijand die absoluut niet wenste mee te werken aan ons feestje. Resultaat dat door slordig verdedigen we net voor rust tegen een 2-1 achterstand aankeken, en een vijand die op dat moment de meerdere van ons was. Misschien soms met de helpende hand van de scheids, die hadden wij in ieder geval niet mee. Tijdens het theekransje, of zeg maar kransje, want de thee werd niet geschonken, afgesproken een wissel toe tevoorschijn, verder alleen maar de druk opvoeren. En dat werkte.

Na 15 minuten was het weer Roderik die met een schitterende kopbal de stand weer gelijktrok. We komen eraan..... Daarna was de wedstrijd voor ons, alleen moesten er doelpunten komen. En die kwamen er. Eerst een heel lullig balverlies van een Almkerker, en Gijs kreeg de bal op een presenteerblaadje. Die kans laat hij zich nooit ontgaan, en we stonden ineens voor. Daarna nog kansen genoeg voor ons, met als grootste misser Kai die een doodschop in gedachten had, maar al zo inspannend bezig was geweest dat de bal niet verder dan 20 cm vooruit ging, maar uiteindelijk was het weer Roderik (zijn 3e deze wedstrijd) die de eindstand op 2-4 bracht. Een terechte stand.

Volgende week spelen we om half 2 thuis tegen GVV'63, de kop zal niet meer haalbaar zijn, maar een stevige tweede plaats is ook erg leuk.