GVV'63 4

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

9 april 2016 13:30

John Bok

Thuis spelen tegen Gameren, altijd een beladen wedstrijd. Ook vandaag, tot zelfs de voorbereidingen waren uitermate slecht. Ten eerste een personeelstekort. Onze keeper Bas moest bij het 2e keepen. Gelukkig kregen we Martijn daarvoor in de plaats,een goede vervanging. Verder aanvulling van Alex, Pim en Natan, jongens, keibedankt voor jullie optreden.

Daarnaast het volgende probleem, 5 voor 12 meldde onze scheids zich ziek, daar sta je dan. Geen scheids meer voorhanden, gevaar zit erin dat je zelf moet fluiten. Maar op het laatste moment werd nog een scheids gevonden, weet niet waaruit of vandaan, maar er was een fluitist. Daarnaast onze vaste grens weer eens te laat, smoes was dit keer dat hij moest werken. Tja, die kenden we nog niet.

En wat nog eens tegenwerkte was dat we op een vreemd tijdstip moesten voetballen, half 2, dat is een juniorentijd. Maar reden hiervan was dat er niet voldoende velden beschikbaar waren, en we in moesten schuiven.

Vanaf het begin er vol in, doel was om snel te scoren, voorsprong te nemen en dan consolideren.(wat een mooie woorden voor in een verslag)

En dat lukte... Dilly legde na een paar minuten de eerste erin, netjes. En toen kwam Roderik weer. Vanuit de rebound wist hij weer te scoren, 2-0. Kat in bakkie zou je zeggen. Echt dus niet. Na een half uur wist GVV onze keeper een onmogelijke bal te geven, hij was gezien en de stand 2-1. Niets aan de hand... Echt wel... Want even later kreeg de vijand een corner, schitterend genomen, en een prachtige kopbal (zo'n speler mag nooit zo vrij staan) en de stand was ineens gelijk.

Dag voorsprong, we kunnen weer opnieuw beginnen. Maar twee minuten voor rust was het Pim die de stand weer in ons voordeel bracht. Later gaf hij aan dat hij hem met zijn hand gescoord had, maar niemand had iets verdachts gezien. Hij telde, en de ruststand was 3-2. Tijdens het theekransje afgesproken om dezelfde lijn aan te houden, en Pim zou ons na een kwartier verlaten. Dus gewoon lekker doordrukken.

Tweede helft was vergelijkbaar met de eerste, wij net iets beter dan de vijand, en de resultaten waren er dan ook. Weer Roderik die de 4-2 maakte, en daarna was het raak. Eerst werd een speler van ons binnen de 16 onderuit gehaald, en werd er even later een overtreding gemaakt op een vijandelijke aanvaller. De scheids zag er niets in, alleen een scheidsrechtersbal. Scheids, je had moeten fluiten voor een penalty. Maar ja, hij fluit en zag het anders. En niet veel later werd een speler van ons vastgehouden, zijn reactie was om de vijand ook vast te houden, en ja hoor, de pannenkoek fluit voor een penalty. En daarnaast, de grens had moeten vlaggen voor buitenspel. Dat was het. Maar die pannekoek (zonder n) zag het niet en liet gewoon doorspelen . Gevolg dus dat de pannenkoek (met n) een penalty gaf, en de vijand maakte de stand weer wat zenuwachtiger, 4-3. Maar het verloop was niet spannend meer, en na 90 minuten floot de pannenkoek af. Drie punten in de pocket.

Rest mij om onze gastspelers en de scheids te bedanken, zonder hen was onze wereld anders geweest.

Volgende week uit tegen Sliedrecht, als we daar punten halen is de 2e plaats verzekerd.