Wilhelmina'26 3

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

30 april 2016 15:00

John Bok

Als je zeker van een 2e plaats bent, geen kampioen meer kunt worden, wat heeft het dan voor zin om nog te spelen, zou je zeggen. Nou, heel veel, al is het maar om te laten zien dat we niet voor niets 2e zijn geworden. Vandaag kregen we de spelers van het 3e van Wilhelmina '26 op bezoek. Van te voren wisten we al dat het niet makkelijk zou worden, zij willen ook het maximale eruit halen. Wij met een klein team, Pim, Anton, Delano, Robin en Marnix waren er niet bij, maar vandaag wel weer de bijna uitgeslapen Mark die als een ware veldheer de verdediging samen met Kai, Hugo en Ronald dicht moest houden. Vanaf de aftrap kon je al zien dat we de wedstrijd zeker niet kado zouden krijgen. Van beide kanten was er de drang om het doel te vinden, met ons als gelukkige winnaar. Een voorzet op maat van Mark, en Roderik die weer aan zijn score kon werken. 1-0 voor ons. Maar zoals zo vaak, het doelpunt werd nog een beetje gevierd, de vijand kreeg de aftrap weer, meteen richting ons doel en voor we het wisten was de stand weer gelijk. Wat een tegenvaller. Daarna ging het spel over en weer, met aan beide kanten echte kansen. Alleen werd er slordig gevoetbald en slecht met de kansen omgegaan.

In de rust wat wissels toegepast, en afgesproken dat er geconcentreerder gespeeld moet gaan worden. Resultaat was er, vanaf de aftrap was er meteen druk van ons. En dat werkte goed. Na 5minuten een strakke voorzet van Ronald, en een enorm droog schot van Maarten, 2-1. Waarom doe je dit niet vaker, Maarten? Gewoon, dwars door het net heen schieten.

Maar wij lieten ons iets terugzakken, en daar maakte de vijand goed gebruik van. Zij werden steeds gevaarlijker, met echt goeie kansen. Je kunt erop wachten, de gelijkmaker zat eraan te komen. En inderdaad, na 21 minuten kon Bas de bal uit het net halen, 2-2. Daarna een licht overwicht voor Wilhelmina, maar ook zij geloofden het wel, en hadden vrede met de puntendeling. Na 43 minuten floot "de snor" voor het laatst, en zat onze laatste thuiswedstrijd in dit stadion erop.
Vond dat de vijand een sportieve wedstrijd speelde, geen gemekker op zowel de scheids als de grens, dat zie je niet vaak. Daarnaast was het Hugo die geen krampjes had, en een hele wedstrijd wist uit te spelen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen de kampioen Well, kan volgens mij alleen maar een leuke pot worden.