N.I.V.O.-Sparta naar 2de ronde van het regio-voetbal toernooi

Kerkwijk 1

0 - 1

20 oktober 2015 20:00

In het eerste Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup heeft N.I.V.O.-Sparta dinsdagavond de uitwedstrijd tegen vv Kerkwijk met 0-1 gewonnen. Hierdoor heeft N.I.V.O.-Sparta zich geplaatst voor de tweede ronde, die gepland staat voor dinsdagavond 8 december.

In het Regio-Voetbal Toernooi zijn dinsdagavond maar liefst 64 teams van start gegaan waarbij ook de verliezers van de 1ste ronde nog via een herkansingsronde op 17 november zich kunnen plaatsen voor de 2de ronde.

Op sportpark ‘De drie morgen’ regende het dinsdagavond kansen voor N.I.V.O.-Sparta. De start van de wedstrijd was veelbelovend want al na iets meer dan 10 minuten stond de 0-1 op het scorebord na een doelpunt van Bjorn Jongste op aangeven van Mathijs Libbers. N.I.V.O.-Sparta domineerde de gehele eerste helft waarbij met goed georganiseerd voetbal Kerkwijk volledig teruggedrongen werd op hun eigen helft. Diverse grote kansen waren er voor de gehele aanvalslinie van N.I.V.O.-Sparta waarbij ook routinier Bjorn Jongste vanaf de rechtsback positie meerdere keren dreigend voor het doel van Kerkwijk verscheen.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders dan in de eerste helft. N.I.V.O.-Sparta bleef grossieren in grote kansen maar was zeer slordig met de afwerking. Bijna niet te missen kansen werden hoog over het doel geschoten of belandde eenvoudig in de handen van doelman Patrick de Weert van Kerkwijk. Overigens Patrick de Weert stond wel zijn mannetje want de doelman bleef koel onder alle druk en was ook een aantal keren bepalend met een aantal goede reddingen.

De laatste 30 minuten van de wedstrijd past het trainersduo Van Geffen en Blom nog 3 wissels toe. Met o.a. de inbreng van Bas van der Star en Duane Villanueva wordt de aanvalslinie van N.I.V.O.-Sparta versterkt en voorzien van vers bloed. Het spel wordt hier niet beter van. Met iets te veel opportunisme probeert N.I.V.O. tot scoren te komen waardoor het af en toe wat steken laat vallen in verdedigend opzicht. Echt gevaarlijk voor het doel van Dennis Westerlaken wordt vv Kerkwijk echter niet.

Kort en typerend samengevat na de wedstrijd was de opmerking van Theo van Geffen; “Had 0-15 moeten zijn. Geweldige aanvallen, maar veel kansen gemist”.

Opstelling: Dennis Westerlaken, Dennis van Riel (Bas van der Star), Bjorn Jongste, Jordi Ruijsch (David Ruane), Fabrice de Jonge, Gianni Romano, Jeroen Sterrenburg, Tim de Laat (Duane Villanueva), Mathijs Libbers, Bart Geurts, Jordi de Wit.