Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

2 april 2016 14:30

Scheidsrechter

Dijk, M.P. van

Eindelijk weer drie punten! N.I.V.O.-Sparta won op eigen veld met 2-0 van vv Tricht en boekte daarmee voor het eerst sinds lange tijd weer een overwinning in competitieverband. Al acht wedstrijden had N.I.V.O.-Sparta niet gewonnen.

N.I.V.O.-Sparta startte goed, via de flanken werden een aantal voorzetten de zestien ingeslingerd. Het stichtte gevaar maar deed Tricht niet wankelen. Bas van der Star was nog het meest dichtbij de openingstreffer. De aanvaller wist de bal echter niet in het Trichtse doel te werken. Naar mate de eerste helft vorderde kwamen N.I.V.O.-Sparta en Tricht meer in evenwicht. Gescoord werd er in de eerste helft echter niet meer en hierdoor stond na 45 minuten voetbal in Zaltbommel nog de brilstand op het bord.

De tweede helft was van beide kanten een stuk minder. Het spel golfde weliswaar op en neer maar dat kwam mede door een aanal slordigheidjes. Toch trok N.I.V.O.-Sparta de drie punten over de streep. Het was Bart Geurts die de bal het beslissende zetje gaf. N.I.V.O.-Sparta had de weelde om op voorsprong te komen. Met nog vijf minuten te gaan ging Tricht met meer risico spelen. N.I.V.O.-Sparta raakte daar niet van de wijs. Sterker nog, na een bal op de lat (De Wit) ging niet veel later de bal op de stip. Jordy de Wit werd onderuit gewerkt door doelman Glenn Robbemondt en ging zelf achter de bal staan. Het betekende de 2-0 van N.I.V.O.-Sparta en daarmee drie welkome punten.

Vlak voor de openingstreffer moest doelman Dennis Westerlaken het veld verlaten. Na een succesvolle redding werd de doelman door een tegenstander op zijn neus geraakt. Naar het laat aanzien heeft de doelman zijn neus gebroken, Thomas van Eijk moest Westerlaken vervangen. Maandag wordt meer duidelijk over de ernst van de blessure.

Met nog zes wedstrijden te gaan staat N.I.V.O.-Sparta achtste in de Tweede Klasse F. De overwinning was broodnodig omdat de verschillen onderin nog relatief klein zijn. Het verschil met nummer elf SC Amstelwijck is bijvoorbeeld maar vier punten. Volgende week gaat N.I.V.O.-Sparta op bezoek bij nummer tien Hardinxveld.

Opstelling: Dennis Westerlaken (88. Thomas van Eijk), Dennis van Riel, Bjorn Jongste, Jordi Ruijsch, Stefan Blom, Bart Geurts (85. Fabrice de jonge) , Tim de Laat (75. Jente Roorda), Jeroen Sterrenburg, Bas van der Star, Duane Villanueva en Jordy de Wit.

Uiteraard was Marco Oomen ook weer aanwezig. Een fotoverslag is hier te vinden.