Almkerk 5

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

12 december 2015 14:30

Hans Konings

Na vorige week zo'n mooie uitslag neergezet te hebben waren de verwachtingen hoog gespannen (tenminste, bij mij wel) Bij winst konden we weer omhoog kijken, en deden we weer echt mee. Tegenstander voor vandaag was Almkerk 5, wat 2e in de competitie staat. Weer zonder Robin en Delano, beide speelden weer bij het 2e, maar aangevuld met Majid. Vanaf de aftrap ging het er vol op, en na 2 minuten stond het eerste doelpunt op het bord (??) (die hebben we daar niet eens) Maarten netjes het doel gevonden. Maar een aanval van de vijand, en de stand was weer gelijk (overigens wel een mooi doelpunt)

Daarna blijven aanvallen, kansen creëeren, en uiteindelijk Thom die het netje weer wist te vinden, stand 2-1. En nog geen 5 minuten later was het Anton die de derde maakte. Ondanks hevig gevlag van de vijandelijke grens was de scheids resoluut, doelpunt.

Maar 2 minuten later was er weer een doelpunt, maar aan de verkeerde kant, 3-2. Daarna ging het spel over en weer, maar tenslotte was het weer Maarten die zijn 2e erin legde, ruststand 4-2.

Tijdens het theekransje afgesproken om maar 2wissels toe te passen, en na een kwartier weer de volgende wissels toe te passen. Maar net als zoveel wedstrijden eerder, na de wissels zakken we heel erg terug. Je kon erop wachten, de tegendoelpunten. Zouden wel komen. Inderdaad, na een half uur spelen een uitval, en het 3e doelpunt van de vijand stond op .... In het schriftje. En nog 7 minuten later was de stand egaal, 4-4. En het betere spel lag bij de vijand, je kon erop wachten dat het winnende doelpunt (voor hen) zou vallen. Maar met kunst en vliegwerk lukte het om de gelijke stand tot het eindsignaal vast te houden. Enige bijzonderheid was nog dat onze spits Roderik nog steeds "maar" op 2 doelpunten staat. Vandaag weer een keer links naar,  een keer rechts naast en een keer over geschoten. Hopelijk likt het de volgende wedstrijd wel, hij heeft bewezen te kunnen scoren.

Zaterdag nog de uitwedstrijd tegen GVV'63, zulke wedstrijden zijn altijd vol verrassingen, voor je het weet sta je tegen een 2e elftal te spelen. We gaan van het beste (uiteindelijk de kerstgedachte) maar uit