2 - 3

Nivo Sparta 6

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

19 december 2015 12:30

Het laatste weekend voor de winterstop stond de kraker in het amateurvoetbal, de lastige uitwedstrijd tegen GVV’63 op het programma. Onze Gamerse buren zijn altijd extra gemotiveerd tegen de mannen uit de grote stad. Nivo leek in eerste instantie te moeten afreizen met een verzwakt elftal. Nieuwe sterren Delano en Robin (vandaag ook nog eens geblesseerd) zijn door hun wekelijkse prestaties niet onopgemerkt gebleven bij de trainer van het 2e elftal en lijken daar een vaste waarde te gaan worden. Logisch. Het niveau in het 6e is super hoog, waardoor er altijd belangstelling is van andere teams. Bouwvakker Pim moest zijn koopwaar aan de man brengen en routinier Mark en nooit opgevende Marnix konden er helaas niet bij zijn ivm andere verplichtingen. Superspits op de weg terug na blessureleed Thom was helaas ziek. En de zeer ervaren routinier Roelof en grootste aanwinst van het seizoen Admir (de jongens in de kleedkamer weten waarom) waren door blessures afwezig. Maar de grootste aderlating was onze vlagger en coach Hans die door rugklachten was geveld. Dus enigszins stuurloos stonden we voor de zware opgave om de eerste helft van de competitie goed af te sluiten. Gelukkig kregen we versterking van toppers van ‘lagere’ elftallen. Supersnelle spitsen Ewout en Majid voor in de voorhoede en routinier en alleskunner Mark als een zekerheidje op het middenveld.

Dat GVV’63 aanvallende intenties had, bleek direct na de aftrap. Een hard schot in de 1e minuut werd door keeper Bas uit de hoek geplukt. We waren gewaarschuwd en schakelden in een hogere versnelling. Met uitvallen via het perfect ingespeelde tandem Hugo en Bas kregen we enkele kleine mogelijkheden. Na 20 minuten lukte het GVV’63 niet meer om onder de druk uit te komen. Na een afgeslagen hoekschop kreeg koning van de assist Gijs de bal terug na een prachtige volley van goaltjesdief Roderik en mikte de bal knap tegen de onderkant van de lat. Majid was alert en tikte de bal beheerst in de verre hoek buiten bereik van de uitstekend keepende doelman van Gameren, 0-1. Nivo 6 hield de druk erop tot de rust, maar helaas resulteerde dit niet in meer treffers.

In de tweede helft kreeg GVV’63 ondanks het al weken ijzersterk acterende centrale verdedigingsblok Kieter en Ronnie toch enkele kansen op de gelijkmaker. Vaak kon het ongenaakbare duo een tegentreffer voorkomen, maar na 15 minuten in de tweede helft kwam Gameren toch langszij. Ondanks deze zware domper pakte Nivo 6 de draad eenvoudig weer op en legde enkele vloeiende aanvallen op de mat via Hans en Ewout op links en de ingevallen Anton en Hugo op rechts. Vooral Hans en Anton haalden keer op keer de achterlijn, waarna de doelman van Gameren reddend moest handelen op schoten na haarscherpe voorzetten. Gameren moest steeds vaker aan de noodrem trekken op de ongrijpbare Maarten, Dilly en Ewout. Mark maakte hier met al zijn gogme dankbaar gebruik van, door de vrije trappen die volgden snel te nemen (lagen die ballen wel stil scheids?) en Majid meermalen alleen op de doelman van GVV af te sturen met als resultaat de verdiende voorsprong, 1-2.

In een laatste krachtinspanning probeerde Gameren toch weer langszij te komen. Complimenten voor onze buren dat ze zoveel veerkracht toonden. Dit resulteerde 15 minuten voor tijd dan ook in de enigszins geflatteerde gelijkmaker. Ook Nivo 6 toonde veerkracht. Met enkele tactische omzettingen door interim coach Roelof werd Gameren voor de laatste maal met de rug tegen de muur gezet. Nivo 6 was naar Gameren gekomen om de volle 3 punten mee naar huis te nemen. Na zeer lastige kansen voor Anton en Majid uit onmogelijke hoeken had topscorer Maarten het laatste woord door na een scrummage in het zestienmetergebied van GVV’63 het meest oplettend te zijn en de bal beheerst langs de doelman te schuiven, 2-3. In het restant van de wedstrijd had Nivo 6 kans op meer, maar werd het in de door de uitstekend leidende arbiter John Bok toekende extra speeltijd toch nog spannend. Keeper Bas en extra verdediger Dilly coachten het team door de hachelijke slotminuten naar een mooie overwinning. Na een bewogen jaar sluit Nivo 6 de eerste seizoenshelft af op een verdienstelijke 3e plaats. Als we de stijgende lijn blijven vasthouden, elkaar nog meer steunen en nog meer voor elkaar over hebben en opknappen ligt er zeker iets moois in het verschiet. Zaterdag 23 januari zullen we hier een vervolg aan gaan geven en na de 1e wedstrijd van 2016 tegen Kozakken Boys met de hele groep naar Den Bosch afreizen voor wat teambuilding.

Voor nu wensen we iedereen fijne Kerstdagen en een sportief, succesvol en gelukkig Nieuwjaar!