1 - 0

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

26 maart 2016 15:00

Nagtegaal, M.J.

En weer stond N.I.V.O.-Sparta met lege handen. Door een 1-0 nederlaag vandaag in Kinderdijk tegen De Zwerver moet het elftal van Theo van Geffen nu eerder naar beneden kijken dan dat het nog ambities richting de subtop van de Tweede Klasse F mag hebben.

Het had nog zo anders kunnen lopen. N.I.V.O.-Sparta had al snel in de wedstrijd in een zetel kunnen zitten. Na drie minuten spelen had Bas van der Star namelijk al een honderd procent kans. Een doelpunt had De Zwerver een tik kunnen geven, de misser juist een boost. Zeker toen De Zwerver ook nog goed weg kwam bij een vrije trap van Tim de Laat die op de lat eindigde.

De Zwerver was dus gewaarschuwd. Mede gesteund door de harde wind in de eerste helft richting het doel van N.I.V.O.-Sparta kon de thuisploeg zeer opportunistisch worden. Lange ballen was het toverwoord. Dat betaalde zich ook uit door de openingstreffer. Later in de eerste helft probeerde De Zwerver, opnieuw gesteund door de wind, om van grote afstand doelman Dennis Westerlaken te verrassen. Tot tweemaal toe wist Westerlaken geweldig te redden.

De jonge maar ook technisch vaardige ploeg van N.I.V.O.-Sparta had het zichtbaar moeilijk met de bespeelbaarheid van het veld en liet zich te snel meeslepen in een spel met lange ballen richting de aanvalslinie. Laat daar nu juist niet de kracht van N.I.V.O.-Sparta liggen. Wie dacht dat dat zou veranderen in de tweede helft, gesteund door de wind in de rug, kwam bedrogen uit. Sterker nog, er werd geen enkele keer van afstand geschoten. Wel waren er gevaarlijke situaties voor het doel van De Zwerver maar de kansen voor van de Star en Jongste werden gemist.

Waren er dan helemaal geen lichtpuntjes bij N.I.V.O.-Sparta te bekennen? Dat juist weer wel. De jonkies Jeroen Sterrenburg maar ook A-junior Yri Schalkx gingen de hele wedstrijd voorop in de strijd. Het was helaas niet voldoende voor minimaal een punt. Na de nederlaag van vandaag moet N.I.V.O.-Sparta echt naar onderen gaan kijken. Punten zijn broodnodig om de onderste ploegen achter zich te laten. Aanstaande zaterdag komt Tricht in Zaltbommel op bezoek, worden dat dan eindelijk weer eens de drie broodnodige punten?

Opstelling: Dennis Westerlaken, Bjorn Jongste, Jordi Ruijsch (45. Dennis van Riel), Fabrice de Jonge, Stefan Blom (75. Bart Geurts), Yri Schalkx, Jeroen Sterrenburg, Tim de Laat, Bas van der Star, Jente Roorda (80. Floris van Montfoort) en Jordy de Wit

Een fotoverslag van De Zwerver - N.I.V.O.-Sparta van Marco Oomen is hier te vinden.