Ondanks karrenvracht aan kansen slechts 1 punt

Alblasserdam 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

16 april 2016 14:30

Kalmar, L.

Veel kansen krijgen en niet winnen. Dat was ook vandaag weer in Zaltbommel het geval. N.I.V.O.-Sparta hield een punt over aan het treffen met Alblasserdam. Op basis van de tweede helft was dat misschien terecht geweest, in de eerste helft liet de ploeg van Theo van Geffen echter opzichtig punten liggen.

Twee, drie of misschien zelfs wel vier goals had N.I.V.O.-Sparta in de eerste helft kunnen misschien wel moeten maken. Het bleef echter bij eentje. Jongeling Jente Roorda bleef oog in oog met de doelman van Alblasserdam uiterst koel. Er waren echter veel meer kansen voor N.I.V.O.-Sparta. Zo eindigde een andere kans van Roorda op de binnenkant van de paal. Daarnaast was Bas van der Star zelfs helemaal niet gelukkig in zijn afronding. De uit Hedel afkomstige aanvaller kon de bal net niet schampen om een zekere goal te maken, later zou een inzet van de aanvaller van de lijn worden gehaald.

Op slag van rust kreeg N.I.V.O. dan ook weer net zoals vaker dit seizoen de deksel op de neus. De eerste de beste kans van Alblasserdam, op slag van rust, was direct raak. N.I.V.O.-Sparta en Alblasserdam gingen daarmee alsnog met 1-1 rusten.

Na rust was het een stuk rommeliger. In eerste instantie had Alblasserdam het initiatief. Na een minuut of tien, vijftien nam de thuisploeg weer het heft in handen. De grootste mogelijheid was voor Bas van der Star. Een knap schot van de aanvaller eindigde echter keihard op de binnenkant van de paal. Ondanks een slotoffensief bleef het in Zaltbommel bij 1-1. Dat was mede te danken aan Lars Tertoolen die in de slotfase een zeker Alblasserdams doelpunt wist te keren.

Opstelling: Lars Tertoolen, Dennis van Riel, Bjorn Jongste, Jordi Ruijsch, Stefan Blom (85. Merijn Bischoff), Tim de Laat (65. Floris van Montfoort), Jeroen Sterrenburg, Duane Villanueva, Bas van der Star, Jente Roorda (75. Fabrice de Jonge) en Jordy de Wit.

Uiteraard was Marco Oomen ook weer aanwezig. Een fotoverslag is HIER te vinden.