GDC 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse/2e klasse 4 nacompetitie

28 mei 2016 14:30

Pijper, J.A.A. de

In de eerste wedstrijd van de finaleronde nacompetitie heeft ons 2de elftal zich een zeer goede uitgangspositie verschaft voor handhaving in de reserve 1ste klasse. GDC 2 werd verdiend op het Eurosportpark met maar liefst 3-0 verslagen.

Onder het toeziend oog van vele supporters en een stralende zon startten de mannen van Carlo van Zanten zeer voortvarend. Immers, al na ongeveer 20 minuten konden we de 2-0 noteren. Beide doelpunten werden ingeleid door snel en goed combinatievoetbal waarbij de doelpunten op naam kwamen van Floris van Montfoort en Mathijs Libbers. Vlak voor rust was er nog een grote kans van GDC waarbij de bal net langs keeper Thomas van Eijk en de paal over de achterlijn verdween.

Net als in de eerste helft was N.I.V.O.-Sparta ook na rust de betere ploeg, maar bleven echt grote kansen uit. In de slotfase van de tweede helft was er nog wel een cruciale redding van Thomas van Eijk die daarmee de aansluitingstreffer van GDC kon belemmeren. Uiteindelijk was het Gianni Romano die vlak voor het eindsignaal de bal hard laag in de netten schoot. 3-0.

Volgende week zaterdag 4 juni om 14.30 uur volgt de return wedstrijd uit bij GDC 2 in Eethen. Op papier lijken de kaarten geschud, maar niets is zeker in het voetbal totdat het eindsignaal heeft geklonken. Ongetwijfeld zullen Carlo en zijn mannen de laatste wedstrijd zeer serieus benaderen en laten we hopen dat daarmee handhaving in de 1ste klasse inderdaad een feit is.