DSS'14 JO15-1

Onder 15, JO15-2, Groep 7 10

3 september 2016 10:00

Roy van Spierenburg

Na de goede oefenwedstrijd tegen DSC JO15-2 van afgelopen woensdag, stond afgelopen zaterdag onze eerste bekerwedstrijd op het programma tegen DSS’14 JO15-1. Door verschillende oorzaken waren we in beide wedstrijden niet in staat om een volledig team op de been te brengen. Het zeer recent rondgestuurde overzicht begeleiding jeugdteams NIVO Sparta kwam dus als geroepen en 3 telefoontjes later waren we compleet en hadden we zelfs reserve spelers. In alfabetische volgorde bedanken wij hierbij Blendi, Guy, Mardoche, Philip en Quinten die het ons mogelijk hebben gemaakt om toch onze wedstrijden te kunnen spelen.

NIVO startte zaterdag ongeconcentreerd, afwachtend en zeer onrustig waardoor het welbekende hotsknotsbegonia voetbal op de grasmat werd gelegd. Het was uiteindelijke DSS dat profiteerde. De grote centrale verdediger van DSS roeide de bal met een lange trap naar voren. NIVO stond positioneel niet goed, waardoor de DSS spits alleen door kon lopen en na 10 minuten de 0-1 op het scorebord liet zetten. Gelukkig bleek dit de wake-up call voor NIVO. Er kwam wat meer rust in het spel, er werd positioneel goed gevoetbald en er werd collectief een tandje bijgezet. In zeventien minuten draaide de wedstrijd en was de ruststand 4-1 voor NIVO.

Ik zou willen dat “de roze olifant” nooit was uitgevonden. In de rust geef je als coach aan wat de gevaren zijn van een snel groter wordende voorsprong en je krijgt in de tweede helft alles wat je hebt aangestipt. NIVO liep in de tweede helft uit naar 7-1, maar dat had wel wat meer kunnen zijn. Het slotakkoord was overigens voor DSS. De grote centrale verdediger van DSS roeide de bal met een lange trap naar voren. NIVO stond positioneel weer even nie goed, waardoor de DSS spits alleen door kon lopen en in de 70e minuut de 7-2 op het scorebord kon zetten.

Een speciale pluim wil ik nog geven aan de coach van DSS’14, die na de wedstrijd bedankte voor het sportieve spel en het feit dat zijn spelers veel hadden kunnen leren in deze wedstrijd. Kijk, zo moet jeugdvoetbal worden gespeeld en worden beleefd!