2 - 1

Nivo Sparta JO15-2

Onder 15, JO15-2, Groep 7 10

10 september 2016 13:00

Aan HRC kon je tijdens de warming-up al zien dat ze fanatiek aan deze wedstrijd zouden beginnen. Onze jongens hebben helaas meestal wat meer tijd nodig om scherp te worden. En dat zag je direct terug. In de eerste minuten lieten we ons te veel overrompelen en al snel stonden wij op een 1-0 achterstand.

Wegens de uitzonderlijk hoge temperatuur hadden we met de scheidsrechter en tegenstander afgesproken dat we drinkpauzes zouden inlassen. De gemiddelde temperatuur op 10 september is 18 graden, de temperatuur liep zaterdag op boven de 25 graden Celsius. De eerste drinkpauze werkte in ons voordeel, want na deze pauze begonnen wij steeds beter te voetballen. Zakaria werkte hard op het middenveld en andere jongens gingen ook feller de duels in. In de spits werd steeds vaker Thijmen gevonden en NIVO kreeg wat voorzichtige kansen. Het spelbeeld werd een stuk gelijkwaardiger.

Omdat Douwe en Job geblesseerd waren konden we niet veel wisselen. Met de warmte wisten we dat we het in de tweede helft moeilijk zouden krijgen tegen een fysiek sterke tegenstander. Maar NIVO kwam goed uit de startblokken. Na een paar minuten al een goede aanval en Thijmen schiet de 1-1 binnen.

Het spel gaat over en weer en beide teams krijgen een aantal kansen. Na de tweede drinkpauze verliest NIVO wat scherpte en ook door vermoeidheid pakt niet iedereen steeds zijn taak goed op. Marvin moet met zijn benen buiten de 16 eerst al redding bieden. Later wordt een goede dieptebal door het midden van HRC’14 onvoldoende opgepakt door de spelers van NIVO. Ze geven de spits vrij doorgang en hij schiet zelfverzekerd binnen.

Het ontbreekt NIVO aan kracht om daarna nog de gelijkmaker te maken en zo eindigt de wedstrijd in een 2-1 nederlaag. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden voor revanche, want we treffen HRC’14 ook in de competitie.