2 - 3

Nivo Sparta 3

Mannen zaterdag, 3, 2e klasse D

8 oktober 2016 14:30

U heeft het favoriete elftal van de club: het derde, even moeten missen.  Vele trouwe lezers van het wedstrijdverslag zochten de afgelopen weken tevergeefs naar een verslag van het derde op de website, hopend antwoord te krijgen op vragen als:

- Zou Opa Marc nog voetballen, is de Machine nog op dreef en wie zijn die nieuwe aanwinsten? Prangende vragen die allemaal onbeantwoord bleven.. De drie verliespartijen en een bloedeloos gelijkspel waren echter niet de juiste ingrediënten voor een enerverend verslag. De wedstrijd van afgelopen zaterdag uit tegen HSSC 61 echter wel, dus daar komt die:

Het derde trad afgelopen zaterdag met een krappe selectie aan bij HSSC, dat met zeven punten ruim hoger stond in de ranglijsten dan de Spartanen. De basiself stond echter bol van kwaliteit met voor de lezers drie nieuwe namen en één oude bekende:

Kees de Wit: onze laatste man waarvan je alleen aan zijn uiterlijk ziet dat hij noord Afrikaanse roots heeft en eigenlijk Badr heet. Hij drinkt de gemiddelde Nederlander in ons team in ieder geval onder de tafel.

Loran Calimero: overgekomen van de A2 zorgt Loran samen met Keeper Jip voor flinke verjonging in het elftal. Zowel qua postuur en leeftijd had hij de zoon van Marc kunnen zijn.

Jip (bijnaam volgt) : onze nieuwe keeper overgekomen van de A2 in tijd van nood is inmiddels een onmisbare waarde voor het elftal en puntenpakker.  Douched als enige A-speler gewoon zonder boxer en dat wordt gewaardeerd. Hoe heette onze oude keeper ook alweer?

Lonnie Salzman: de, bij de oude garde als Egon bekende, oud nivo 2 speler is weer terug bij het team waarmee hij zijn hoogtij dagen vierde. Zijn passes zijn nog steeds geweldig, net als zijn eigen gemaakte satésaus.

Nivo begon de wedstrijd degelijk, gaf verdedigend weinig weg maar was zelf in de aanval niet bij machte grote kansen te creëren.  Goede aanvallen waren er zeker maar de eindpass , het schot of de voorzet kwamen iedere keer net wat te kort. Opa Marc; die al jaren enkele centimeters tekort komt was in de zestien dicht bij een goal maar zijn inzet mistte kracht.

Aan de andere kant van het veld was de sterke HSSC spits de man om in de gaten te houden. Maarten de Manke had zijn handen vol aan de speler en had geluk dat hij na een overtreding geen penalty tegen kreeg. (het zou de zoveelste zijn)

Halverwege de eerste helft was het toch HSSC dat als eerste het net vond. De rechtshalf van HSSC profiteerde optimaal van balverlies op het middenveld en schoot in de korte hoek raak..

Na rust wilde Nivo snel orde op zaken stellen. Het tegenovergestelde gebeurde. De  gevaarlijke HSSC spits worstelde zich vrij van Maarten de Manke speelde drie man voorbij en scoorde. Niet omdat het mijn broer is maar Maarten was bij die actie wel de enige die een beetje durfde te verdedigen.

De 2-0 was pijnlijk maar geen reden voor het derde om de handdoek in de ring te gooien. Nivo zette een stapje bij en scoorde binnen vijf minuten de aansluitingstreffer. De corner van Albert Afgeleid belandde via Maarten de Manke en Jeroen de Slinger voor de voeten van Milan Pistache die van dichtbij raak schoot.

De 2-1 gaf Nivo hoop op een mooi resultaat en er werd in het resterende deel van de wedstrijd om elke meter gestreden. Halverwege de tweede helft resulteerde dit in de verdiende gelijkmaker . Een goede voorzet vanaf links van Albert Afgeleid werd door Loran Calimero met het scheenbeen de verre hoek in geknald. 2-2. Een mooie opsteker voor Loran en loon naar werken.

In het laatste kwartier gingen beide ploegen voor de winst. HSSC vond de ruimte en kreeg kansen. Jip stond een goal van HSSC echter meerdere keren in de weg. Aan de andere kant van het veld gebeurde er iets legendarisch: invaller Abdel ( in familiekringen ook wel Mo genoemd) stond nog geen vijf minuten in het veld  toen hij op maat werd bediend door Albert Afgeleid. Abdel twijfelde geen moment en lepelde de halfhoge voorzet knap over de uitkomende keeper. 3-2. Een geweldige goal.

De laatste minuten was het nog even billenknijpen voor het derde maar de winst werd eruit gesleept. Reden genoeg voor een flinke krat bier in de kleedkamer en een feestje onder de douche. Op naar de volgende overwinning zou ik zeggen.