Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 11

24 september 2016 15:15

Piet Hakkert

dus een verrassing wat ons te wachten stond. Met een heel gehavend elftal, 8 spelers waren er niet zouden we het moeten doen. Gelukkig kregen we aanvulling van Dennis, Bjørn, Remi en PeterJan.

Kunst was om het beter te doen dan vorige week, nu is dat niet zo moeilijk, vorige week was het een drama. Na de aftrap kon je al zien dat we de punten weer niet cadeau gaan krijgen. Een vijand die redelijk makkelijk speelde, en wij zoekende naar het juiste tegenmiddel. En na 8 minuten ging het alweer fout, een corner voor ons, en iedereen moest zo nodig in de zestien van de vijand staan, alleen Dennis bleef op de middenstip. Maar de bal werd heel slecht weggespeeld, het was veel te druk in de zestien, en een counter van de vijand. Drie tegenstanders tegen Dennis, op voorhand al een gelopen race, voor hem niet aan te lopen. Dus stonden we weer achter met 0-1. Gelijk weer een les en een waarschuwing, je kunt niet met 1 man verdedigen en de rest in de aanval. Dus bij zulke spelhervattingen moeten er zeker 2 à 3 achterblijven. Maar van lieverlede kregen we iets meer vat op de wedstrijd, met als resultaat dat na bijna een half uur spelen Gijs de stand op 1-1 bracht. Dit gaf een beetje lucht, en wat rust. Daar begon het bij ons beter te lopen, en na 40 minuten bracht Zlatan van de Willigen, of misschien Dilly Ibrahimovitsch met een schitterende zijdelingse omhaal de stand naar positief voor ons. 2-1. Een wereldgoal!!! En dit was tevens de stand voor het theekransje. Hierin afgesproken wat kleine wijzigingen toe te passen om wat meer druk te brengen. En dat leek te lukken. Na 2 minuten in de tweede helft bracht PeterJan de stand op 3-1. Nu afmaken, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Het leek wel dat de vijand inspiratie hieruit haalde, na 5 minuten spelen stond de stand ineens 3-2, en 10 minuten later was het weer gelijk. Wat een drama. We kunnen weer overnieuw beginnen. Maar eindelijk kregen we ma 33 minuten spelen een hele terechte penalty. Gijs achter de bal, en schoof de bal rustig tegen het netje aan. Met nog 12 minuten te spelen zat er toch een overwinning in. Maar 4 minuten later werd de stand toch weer gelijk, wat tevens de eindstand was. 4-4, en 1 punt. We hadden op meer gehoopt.

Volgende week uit tegen het tweede van RKTVC, waar we bij de bekerwedstrijden geen goede herinnering aan over hielden.