Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 11

8 oktober 2016 15:15

John Bok

Na vorige week zo mooi gewonnen te hebben van Theole, stond vandaag een nieuwe uitdaging te wachten. Thuis tegen de koploper, GJS. Bij winst doen we goede zaken, bij verlies kunnen we alleen maar naar onderen kijken. Kortom, winst is noodzakelijk. Vandaag geen Dennis in de basis, die zo heerlijk op de millimeter kon voorgeven,  maar wel weer Roderik, Roelof en Addi beschikbaar.

Tijdens de kickoff al afgesproken om te proberen zuiver te spelen, geen lange ballen, en bij corners niet iedereen naar voren. Werkte goed, zelfs zo goed dat de vijand achter de feiten aan liep. En wij?? Wij konden niet gebruik maken van het tekort van de vijand. Wat we ook deden. En kansen kregen we, maar niemand die ook maar iets van rendement uit dir voordeel kon halen. Na 45 minuten blies onze snor voor rust, even de Eupen weer de goede kant uit zetten. Tijdens het theekransje afgesproken hoe we onze aanvallen moeten opbouwen, en er voor waken dat we teveel in de verdediging zouden gaan. En het resultaat was er naar. Na het fluitsignaal van onze Snor was de wedstrijd voor ons, en na een hele mooie voorzet van Dilly was het Maarten ( kun je een voorbeeld aannemen, Hugo) die ons op voorsprong zette. 1-0 Nu alleen maar zorgen dat we dit konden vast houden en eventueel uit breiden. Maar van lieverlee kreeg de vijand telkens meer grip op de wedstrijd, en hadden wij geen antwoord. Onze passes werden slordig, onnodige overtredingen, slechte voorzetten, je kon er op wachten dat de stand weer gelijkgetrokken zou worden. En inderdaad, na 36 minuten een vrije trap voor de vijand, een hoop gerommel binnen de 16, een schwalbe van Dilly die te lang bleef liggen en deed alsof hij minstens het veld afgedragen moest worden, een lullig schot op het doel, en ineens was de stand gelijk, 1-1. Nog niets aan de hand, het was gewoon een goede tegenstander. Daarna ging het door, wij heel erg onder druk, en een vijand die ons telkens meer onder druk zetten. En, alsof het erbij hoorde, het wekelijkse foutje van de keeper, een bal heel slecht weggewerkt, heel zachtjes terug getikt, en ineens stonden we achter, 1–2. Daarna werd er van alles geprobeerd, wij alleen maar aanvallen, maar de tijd was tekort om de wedstrijd alsnog om te buigen. Resultaat, weer onnodig puntverlies, na 53 minuten werd er afgefloten, en de weg omhoog lijkt wel heel ver weg.

Volgende week weer een thuiswedstrijd, tegen SVS uit Spijk. We hebben maar een opdracht, winnen!!!