2 - 5

Nivo Sparta 4

Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 11

29 oktober 2016 14:30

Zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen Leerdam Sport op het programma. We kunnen ons allemaal de harde en soms onsportieve wedstrijden tegen deze tegenstander herinneren met vaak een hoofdrol voor tegenstander ‘Schaap’. We moesten ook weer een aantal spelers missen door blessures of andere verplichtingen en reisden dus af met ‘slechts’ 13 spelers. Maar die 13 spelers waren er gebrand op om een goede wedstrijd neer te zetten. Het was namelijk de eerste wedstrijd in ons nieuwe tenue. Een schitterend tenue geregeld door Sebastiaan Dielen van SD Repair. Klasse Sebas!

Belangrijkste persoon die we vandaag misten, was onze zeer gewaardeerde grensrechter Hans, afwezig wegens werkverplichtingen. Gelukkig waren Ronald en Bas (klasse mannen) bereid dit gat te vullen en vlagden ze een verdienstelijke wedstrijd die stipt om half 3 werd gestart door de goed beïnvloedbare scheidsrechter die hier en daar wel eens vergat te fluiten. Al snel bleek dat we te maken hadden met een heel ander Leerdam Sport dan jaren geleden. We konden de tegenstander al snel onder druk zetten en eenvoudig aanval na aanval opzetten. De nauwkeurigheid ontbrak echter wat toch nog resulteerde in veel gevaarlijke tegen aanvallen. Na een kwartier rukte Thomas voor de zoveelste keer op over de linker flank. Na een mooie rush leverde hij de bal perfect af bij de jarige Roderik die wel raad wist met dit buitenkansje en voor de 0-1 aantekende. Mooi kadootje Roderik. Na deze openingstreffer zakten we iets te ver terug en gingen we mee voetballen in het lage tempo van de tegenstander wat resulteerde in een groot aantal kansen. Gelukkig stond keeper Martijn wel op te letten en voorkwam hij met enkele uitstekende reddingen de gelijkmaker. 10 minuten voor rust was het echter toch raak en was ook Martijn kansloos bij een droog schot in de verre hoek, 1-1.

Na een donderspeech in de rust en de belofte er met zijn allen de schouders onder te zetten tegen deze matige tegenstander was het in de tweede helft eenrichtingsverkeer naar het doel van Leerdam Sport. Helaas stond het vizier van onze spelers niet altijd even scherp en werden vele kansen om zeep geholpen. Na een kwartier kwamen we toch op een verdiende 1-2 voorsprong door een hard schot van Pim die de bal strak teruggetrokken kreeg van Dilly vanaf de achterlijn na een schitterende solo. Na deze voorsprong gingen we makkelijker voetballen en kregen we meer grip op de wedstrijd. Dan is het mooi dat je de kwaliteiten van onze topscorer Maarten kunt benutten. Hans wist hem te bereiken via een mooie pass, 1-3. Toch sloop er toen weer wat nonchalance in ons spel waardoor Martijn weer flink wat keren aan de bak moest. Maar nu was hij wederom alert en wist zijn doel meerdere keren schitterend schoon te houden. Helaas 1 keer niet. Een zwabberende voorzet verdween in het net doordat Martijn verblindend werd door een laaghangende zon, 2-3. De teleurstelling werd echter snel weggewerkt door wederom Maarten na een mooie assist van Gijs, 2-4. Dilly bracht net voor tijd de eindstand op het scorebord door beheerst in te tikken na mooi voorbereidend werk van Pim, 2-5.

Een terechte overwinning waarna we weer omhoog kunnen kijken. Klasse mannen!  Volgende week staat de uitwedstrijd om 12:30 uur (!) tegen Herovina op het programma. De wissels van deze week (Teun!) kunnen volgende week rekenen op een basisplaats en 90 minuten speeltijd!