Nivo Sparta 4

Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 11

26 november 2016 12:15

Na een week niet gevoetbald te hebben wegens het terugtrekken van het team van Meteren uit de competitie, moesten we vandaag aantreden tegen het laag geklasseerde Heukelum in het pittoreske gelijknamige dorp aan de Linge.

Vooraf leek het een makkelijke middag te worden ondanks de vele afwezigen. Gelukkig waren Hossam uit de jeugd en Stan van een ander senioren team bereid ons uit de brand te helpen. Na het eerste fluitsignaal bleek de tegenstander idd niet heel erg sterk en kregen we kans op kans. Door onzorgvuldigheid in de afwerking lukte het niet om op voorsprong te komen tot de 20st minuut. Dilly bracht Roderik in scoringspositie na een mooie aanval door het centrum van de verdediging. Roderik ronde beheerst af en liet de doelman van Heukelum kansloos, 0-1. Na deze bevrijdende treffer kregen we kans op kans voor de 0-2. De kansen waren echter niet aan ons besteed en dan geld altijd de voetbalwet dat ie aan de andere kant valt. Zo ook nu. Interim doelman Gijs (vrijwillig het keeperstenue aangetrokken ivm ziekte van onze vast sluitpost Martijn, super Gijs!) wist enkele keren goed in te grijpen, maar net voor het rustsignaal kwam Heukelum toch enigszins geflatteerd op 1-1.

Na wat harde woorden en omzettingen begonnen we met goede moed en veel zelfvertrouwen aan de 2e helft. Heukelum kwam echter beter uit de startblokken, maar door alert optreden en enkele super reddingen van tweede vrijwilliger Dilly (klasse Dilly!) bleef de stand gelijk. Om de grip weer terug te krijgen werd Bas ingebracht na enkele weken van afwezigheid door een blessure. Bas wist het tij te keren en al na enkele minuten was de verwarring in het strafschopgebied van Heukelum zo groot dat een verdediger de bal zomaar aan Roderik afspeelde, die de kans dankbaar verzilverde 1-2. Het verzet van Heukelum was hierdoor gebroken en we liepen door doelpunten van Maarten en weer (!) Roderik uit tot 1-4 waarna de goed leidende scheidsrechter affloot voor het einde van de wedstrijd. Volgende week helaas weer vrij. Zaterdag 10 december sluiten we dit jaar af met weer een uitwedstrijd tegen ASH.