Zwaarbevochten overwinning voor ons vierde

1 - 2

Nivo Sparta 4

Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 11

10 december 2016 12:30

Als je met 1-2 wint geeft de stand al aan dat het niet een te makkelijke overwinning was. Vandaag de uitwedstrijd tegen het 3e van ASH, na 7 wedstrijden pas 1 punt, voor je gevoel zou het een makkelijke middag worden. Maar als je de statistieken nakeek, ze verloren met 3-4, met 2-3, dan geeft het al aan dat ze zich niet snel gewonnen geven. En dat was nu ook het geval.

Vanaf de aftrap was het spel voor ons, zij hadden niets in te brengen. Dat doelpunt zou snel komen, voor je gevoel. Maar wat we ook probeerden, het netje konden we niet vinden. En dan krijg je al kriebels, bang voor een tegentreffer. En inderdaad, na negen minuten kreeg de spits van de vijand de bal, Hans veroverde deze netjes, maar speelde zo slecht terug op onze keeper, dat de spits de bal weer meenam, Martijn omspeelde, en koelbloedig de stand op 1-0 bracht. Geheel tegen de verwachting in. Dan is er maar een opdracht, zorgen dat je voor rust scoort, dat geeft een stukje rust dan. Maar ieder aanval van ons werd gestopt door de keeper, of er kwam een corner voor ons uit. Maar resultaat 0,0. Uiteindelijk was het Maarten die na 36 minuten spelen het doel wist te vinden, en een stukje rust terug bracht, stand 1-1. Dat geeft wat lucht. In de pauze een wissel toegepast, Thomas voor Roelof, en dan Gijs als laatste man. Weer was het spel voor ons, wij volop in de aanval, maar niemand die het doel kon vinden. Maar uiteindelijk was het Dilly op aangeven van Pim die het doel vond, en ons op de gewenste voorsprong bracht. Stand 1-2. Daarna bleef het spel hetzelfde beeld tonen, wij volop in de aanval, de vijand die maar bleef storen en wij konden niet storen. En uiteindelijk werd de wedstrijd er ook niet vriendelijker op, van beide kanten kwamen er irritaties. Uiteindelijk was de scheids verstandig, en na precies 45 minuten blies hij voor het laatst, drie punten voor ons.....

Voor ons begint de winterstop, hopelijk kunnen we na deze periode de opwaartse lijn voort zetten en weer de broodnodige punten pakken.

Namens het vierde van Nivo wensen we iedereen hele fijne feestdagen en een heel goed, gezond en vooral sportief 2017 toe