2 - 1

Nivo Sparta JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-2, 2e klasse C24

19 november 2016 8:30

De vorige keer was een wedstrijdverslag eigenlijk niet nodig omdat de meeste ouders de jongens kwamen aanmoedigen en dus al een beeld van de wedstrijd hadden. Vandaag was het animo duidelijk een stuk minder. Niet zo heel gek als je om 7.00 uur moet vetrekken. Het was zelfs te donker om het op foto vast te leggen.

Een aantal jongens was komen lopen omdat ze er van uit gingen dat de poort nog gesloten was (Bart had echter een sleutel geregeld). Er waren ook jongens die het te vroeg vonden. Met precies 11 man vertrokken ze naar Ottoland. Ik bood vrijwillig aan om Hamza en Amine op te halen. Bij Amine aangekomen was hij al vertrokken naar Nivo. Weer terug. Geen jongens bij Nivo. Bart belde: Ze zijn allebei naar huis gegaan omdat er niemand was. Weer bij de jongens langs om ze op te halen. Snel even langs huis om de fotograaf op te halen en van auto te wisselen.

Op naar Ottoland. O, nee toch nie. Bart belde (yes afgelast, dacht ik nog).”Ben je al onderweg? “ “Staan bij de stoplichten” O, dan wil iemand jou iets vragen. Kreeg ik Jop aan de lijn. Wilt u mijn voetbalschoenen ophalen want die ben ik vergeten? Ja hoor. Bij Jop thuis aangekomen, werd er niet opengedaan. Klepperen, bellen niets hielp. Dan zijn vader maar bellen. Er moet iemand thuis zijn. Weer bellen en ja hoor daar ging de deur open (een iets wat slaperigere moeder deed open), voetbalschoenen binnen en nu echt op naar Ottoland.

Het eerste kwartiertje waren er van beide kanten weinig kansen. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam van Marnix. Jammer genoeg speelde hij de bal iets te hard voor zich uit waardoor de keepster de bal kon pakken.

Een terugspeelbal op de keepster van VVAC. Thijmen zet goed druk. Bal wordt in paniek weg getrapt waardoor de bal precies in de voeten van Marnix kwam. Doel helemaal leeg. Marnix schiet 0-1.

We kwamen vervolgens 2 keer goed weg. 1 x buitenspel (wat anders waarschijnlijk een penalty was geworden) en een keer ging de bal net voorlangs. Ook wij kregen kansen op de 0-2. Thijmen ( naast), Zakaria ( afstandschot en vrije trap). Maar helaas. Toen was het rust.

In de rust werd verteld waar de jongens op moesten letten. Toch ging het heel snel naar de rust mis. Binnen 6 minuten keken we tegen een 2-1 achterstand aan.

De koppies gingen bij een aantal weer hangen. Toch kregen wij de betere kansen. Afstandsschot van Zakaria, Thijmen in het zijnet en nog een grote kans voor Amine. Achterin hielden Jop, Tijmen, Kevin, Timo en Marvin het goed dicht. Maar helaas weer een wedstrijd verloren met 1 doelpunt verschil.

Voordeel van vroeg spelen? Je hebt een lekker lange zaterdag. Geniet ervan.