Vijfde plek door knappe overwinning in Groot Ammers

Nivo Sparta JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-2, 2e klasse C24

26 november 2016 10:00

Vandaag mochten we om 8.15 uur vertrekken. Vergeleken met vorige week (7.00 uur) al een luxe. Het was zelfs licht en Bart kon de spelers zien. Jammer genoeg zag hij niet iedereen. Thomas en Dylan waren al geblesseerd en op het allerlaatste moment meldde ook Hamza zich af met een blessure. Gevolg: precies met 11 spelers en de geblesseerde Dylan op weg naar Groot Ammers.

Op een nog half bevroren veld begon de wedstrijd. De eerste kansen waren voor Groot Ammers. Gevolg was dat we al vrij snel met 1-0 achter stonden. Gelukkig werden de dieselmotors langzaam warm en werd ook de andere helft van het veld steeds meer bespeeld. Ik denk een minuut of 5 a 10 na de 1-0 kregen we een corner. Deze werd door Marnix genomen. Jop kreeg de tip van Bart om het gat in te duiken. Marnix gaf de cornerbal op Jop. Deze passeerde keurig zijn tegenstander gaf een voorzet. Deze voorzet werd keurig afgemaakt door Thijmen 1-1. De spelers gingen er weer in geloven. Er werd door iedereen hard gewerkt. Er werden door de tegenstander veel overtredingen gemaakt maar daar werd ook redelijk voor gefloten.

Toen was het rust. Even ontdooien. In de kantine liepen Pieten rond en kregen de supporters (Dirk en ik) nog lekker wat kruidnoten. We zeiden tegen elkaar: vorige week ging het mis na de rust zou dit weer zo’n wedstrijd worden?

Met dezelfde 11 spelers als de 1e helft gingen we de 2e helft in. Er werden aan beide kanten weinig kansen weggegeven. Toch zag Zakaria Marnix mooi vrijlopen en speelde de bal. Marnix zocht de achterlijn op en gaf goed kort voor. Thijmen zag bij de 1e paal een heel klein gaatje en tikte mooi de 1-2 binnen. Nu volhouden jongens.

Er werden nog steeds veel overtredingen gemaakt alleen werd er steeds minder voor gefloten. Dit leidde tot wat irritaties. Helaas werd er toen een speler van ons afgestuurd vanwege commentaar op de scheidsrechter. 10 minuten tijdstraf en daarna mocht er nog wel een andere speler inkomen. Maar ja die hadden we natuurlijk niet. De scheids was ondanks een verwoede poging niet te vermurwen en Bart kon uiteindelijk niets anders dan aangeven: “Scheids als dat je beslissing is dan moeten we dat accepteren”. Als extra straf gaf hij ook de bal nog aan Groot Ammers terwijl wij een vrije trap mee hadden gekregen. De bal werd snel genomen en wij stonden door de vreemde gang van zaken natuurlijk allemaal op het verkeerde been. Ze stonden echter met 3 man dik 5 meter buitenspel waardoor de bal toch weer voor ons was.

Door de situatie moest de speelwijze worden aangepast. NIVO ging van 1-4-3-3 naar 1-4-3-2. Middenvelders gingen goed mee verdedigingen en iedereen bleef knokken voor de drie punten. Nog even was er een gevaarlijke situatie. Een speler van Ammers stond buitenspel, de scheids floot niet maar onze jongens bleven wel staan. Gelukkig wist Timo de situatie te redden.

De scheids zette bij alles zijn klokje stil (zelf als zij treuzelden) maar daar klonk toch eindelijk het eindsignaal. De 3 punten waren binnen en dat met precies elf man en bijna een kwartier met 10 man. Als team goed gespeeld en ik noem niet graag mensen apart het is tenslotte een teamsport en iedereen heeft vandaag keihard en goed gewerkt, maar wat hebben Kevin en Tijmen V vandaag sterk staan te verdedigen echt klasse.