ASH 3

Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 11

4 februari 2017 14:30

Piet Hakkert

Vandaag weer de eerste wedstrijd na de winterstop, thuis tegen het derde van ASH. De laatste wedstrijd voor de winterstop was ook tegen deze tegenstander, toen wisten we redelijk makkelijk met 1-2 te winnen. Dus vandaag zou het een relaxte middag moeten worden.

Weer met een volledig elftal, alleen Addi, Thom en Mark waren afwezig, begonnen we aan de wedstrijd. Al snel bleek dat ons 4e een maatje te groot was voor de tegenstander. Ze hadden niet veel in te brengen, en wij konden lekker aanvallend spelen. Met als resultaat dat na 19 minuten Maarten met een prachtige kopbal de stand op 1-0 bracht. En als dat nog niet genoeg was, twee minuten later was het Roderik die met een kopbal wist te scoren, 2-0. En dan doordrukken en afmaken he. Maar daar ontbreekt het dan aan, echt afmaken is er niet bij. Of je moet de actie van Roderik bedoelen die in de 35e minuut, overigens zeker geen opzet, de beste speler van ASH op dat moment in een duel uit het elftal speelde. In eerste instantie zag het er heftig uit, maar later viel het nog wel mee. Door het uitvallen van deze speler miste ASH toch hun spelmaker, en daarvan wisten wij meteen te profiteren. Maarten scoorde koelbloedig in de 38e minuut zijn 2e doelpunt, stand 3-0. Wat ook weer de ruststand was.

Tijdens de theepauze even de tijd om op temperatuur te komen, wat werd het koud en wat was het nat.

Na de rust weer de draad oppakken en proberen de score uit te breiden. Maar dat viel tegen, enige wapenfeit was dat Dilly in de 20e minuut de vierde erin legde. Verder viel er over de tweede helft niet veel meer te vertellen. Na 35 minuten floot de scheids heel verstandig voor het laatst en kon de warme kleedkamer opgezocht worden. Er had veel meer ingezeten, maar we hebben te weinig gebruik gemaakt van de kansen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen het tweede van Theole, als we dan winnen staan we stevig op de derde plaats.