2 - 0

Nivo Sparta 4

Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 11

18 februari 2017 14:30

Vandaag de uitwedstrijd tegen GVV 2 op het programma. De return werd moeizaam met 4-4 gelijk gespeeld, dus wisten we dat het een zware middag zou worden.

De start was niet goed, bij vertrek was onze aanvoerder er niet, en ook nergens te vinden. En wat moet je nu zonder een goede leider he..... maar... de tijd drong, dus maar richting de vijand gegaan. Daar toch maar omgekleed, en in mineurstemming begonnen met het omkleden. Maar wat moet je nu zonder een echte leider.... gebeld, maar schijnbaar wilde hij niet lastig gevallen worden door ons.... zijn foon was niet bereikbaar.... uiteindelijk was het Roelof die het initiatief nam, en toch maar voorzichtig richting een warming-up stuurde, ondanks het gemis van een leider. En zowaar, dit werkte.... fanatiek werd er gelopen, gerekt, gestrekt, en de keeper warm geschoten. Net tegen de tijd dat we aan een creatieve opstelling begonnen te denken, klonk er een hoop getoeter, een zwarte roestbak kwam voorbij, en ja hoor, daar kwam onze leider. Wel zonder voetbalschoenen en scheenbeschermers, maar als leider heb je privileges. Wie maalt daarom, aanwezig zijn is belangrijker dan meedoen. Zonder warming up een opstelling gemaakt, en dan blijkt dat alles wat je vlug moet doen tegen je gaat werken. Ook nu...

Meteen na de aftrap zat de vijand er bovenop, en de eerste de beste aanval van hen werd al meteen fataal voor ons. Doordat sommige spelers op een andere positie stonden dan gewend ontstond er onduidelijkheid, en dat wordt afgestraft. Een droog schot in de hoek, Martijn had het nakijken en na 2 minuten stonden we al achter, 1-0. Daarna bleek dat we met name in de verdediging tekort schoten, de vijand was iedere keer twee stappen voor ons. Uiteindelijk toch maar weer terug gegaan naar onze vaste basis, en dat werkte gelukkig een stuk beter.

Na 16 minuten kwam Maarten na een verdediger uitgekapt te hebben, alleen voor de keeper, eerst een proefschot op hem en die werd weggewerkt, daarna had hij een volledig leeg doel voor hem. Alles was mogelijk, doorlopen, erin koppen, een handstand doen en achterstevoren erin schieten, kruipend het doel ingaan, alles zou resulteren in een gelijkstand. Maar Maarten koos voor de meest veilige manier, een droog schot op het doel. En dat moet hij juist niet doen, de bal ging 7 meter hoog over, kans voorbij en geen gelijkstand.

Daarna ging de wedstrijd gelijk op, met als belangrijkste punt dat 5 minuten voor rust de stand op 2-0 gebracht werd, wat tevens de ruststand was.

Na de rust, met enige verschuivingen, kwamen we goed uit de kleedkamer. Nadat we de eerste helft zeker de mindere waren van de vijand, de tweede helft deden we er zeker niet voor onder. Echter, doelpunten kunnen we dan niet maken. Na 45 minuten floot de goed leidende scheids voor het laatst, en konden we zonder een punt verdiend te hebben weer naar huis.

Leerpunt van deze wedstrijd is dat een slechte voorbereiding misschien wel bepalend is voor het verloop van de wedstrijd. Hopelijk kunnen we de volgende wedstrijd beter voorbereiden.....