Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 11

11 maart 2017 14:30

Piet Hakkert

Vandaag de thuiswedstrijd tegen het 2e van Herovina op het programma staan. Qua stand een leuke pot, wij vierde en zij tweede, dus er staat wel iets op het programma. Bij ons misten we 4 spelers, Addi, Thom, Pim en Mark waren er niet, verder iedereen fit. Zelfs Ronald weer helemaal fit en getriggerd om weer eens iets van zijn kunnen te laten zien.

Vanaf de aftrap was al te zien dat we een goede tegenstander hadden en we de punten zeker niet cadeau zouden krijgen. Kansen gingen over en weer, met het spel van de vijand een lichte overhand. En dat resulteerde dus in een mooie aanval over links, en voor het doel werd er netjes in de breedte gespeeld, waar een speler geheel vrij liep, en voor het intikken had.  Balen, 0-1 achter. En dat was ook de ruststand. In de pauze geschoven met de wissels, en in de tweede helft maar proberen meer druk op de vijand te zetten. En dat lukte. We kwamen goed uit de kleedkamer, en van lieverlee kregen we meer grip op de wedstrijd. Tot de 10e minuut, Dilly werd onderuit gehaald binnen de zestien, en de scheids kon maar een straf opleggen, een penalty. Dilly zelf achter de bal, en koelbloedig schoot hij de bal erin. Stand weer gelijk. Daarna kregen we telkens meer grip op de wedstrijd, vier minuten later een mooie voorzet van Dilly, en Bas rondde het geheel goed af, we staan voor met 2-1. En nu vasthouden...

Maar vijf minuten later weer een aanval van de vijand, en koelbloedig werd het afgerond. Stand weer gelijk. Met nog 25 minuten te spelen moet er nog van alles mogelijk zijn. Na 25 minuten een vrije trap voor ons, een meter of 25 van het doel. Muur werd neergezet, en net toen Gijs wilde schieten kwam Teun vol in om even de muur af te breken, geslaagde poging, maar de bal strandde jammer genoeg bij een verkeerde speler. Daarna de meeste kansen voor ons, met als hoogtepunt dat Kay eindelijk zijn kans zag, en met kopbal ons vierde op voorsprong bracht. Heel veel commotie bij de vijand, er was een buitenspel gezien. Maar de goed fluitende scheids was resoluut, hij stond op een lijn met ons aanval, en Kay kwam van achter de linie om te koppen. Kan dus geen buitenspel zijn. Maar daar was de vijand het niet mee eens. Maar uiteindelijk is het scheids die bepaalt, en na 47 minuten floot hij voor het laatst. De terugweg naar de kleedkamer werd nog getracht de scheids om te praten, maar deze was zeker van zijn zaak.... en ik geloof hem.

Complimenten voor Ronald die weer helemaal terug is, en voor Teun die een hele helft heeft mee kunnen doen.