1 - 5

Nivo Sparta 4

Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 11

18 maart 2017 15:00

Zoals de titel al laat zien, was het een wedstrijd tegen de bejaardenafdeling van GJS, en waren wij de overhand. Als je dan met 1-5 wint heb je geen reden tot klagen. Wij waren bijna voltallig, alleen Mark en Admir waren er niet, en Anton geblesseerd. Verder vandaag voor het eerst als vaste kracht aanvulling van Ruud, welkom bij het 4e.

Vanaf de aftrap werd er vol op de aanval gespeeld, en het resultaat kwam er meteen uit. We waren een klasse beter, en na 6 minuten een schot van Bas op het doel, wat net door Pim door zijn grote teen van richting werd veranderd... hangen... 0-1. Begin is goed, nu doorzetten. Maar helaas, slordigheid kwam in ons spel, en de vijand kon lekker overspelen. Wij trokken telkens meer de verdediging in, met als resultaat dat op rechts een speler helemaal vrij voor het doel kwam, netjes werd aangespeeld en Martijn had geen schijn van kans, 1-1. Balen.. de draad weer oppakken en doorgaan. Maar daarna was de wedstrijd voor ons, en had de vijand niet veel meer in te brengen, waarschijnlijk gaat de leeftijd dan opspelen. 3 minuten na de tegentreffer een mooi en droog schot van Bas, en de 1-2 stond op de teller. En het was nog niet genoeg, na 36 minuten een vrije trap voor ons, en onze specialist Gijs achter de bal, weer hangen. Stand 1-3. Daarna net voor rust nog een charge van Sebastiaan, en een tegenspeler die een heel kort lontje had. Even mekaar laten zien wie de baas , maar de scheids was dit keer de hoogste baas op dat moment, beide werden met 5 minuten van het veld gestuurd. Ja Sebas, volgende keer even tot tien (of drie) tellen.... maar de scheids was coulant, na de rust mocht hij weer terugkomen...

In het theekransje de eerste helft doorgenomen, wat aanpassingen, en na de rust meteen weer vol in de aanval, zorgen dat de bejaarden het niet meer zien zitten. En dat lukte. De tweede helft werd de helft van Maarten... meteen na de start vol in de aanval, en al na een minuut was het Maarten die de 4e op de teller bracht. En na 12 minuten was het weer Maarten die de 5e op de teller bracht. Lekker.. daarna zakte het tempo, en de drang om te scoren werd minder. Resultaat was dat de scheids na 90 minuten voor het laatst floot en de volle winst was binnen. Complimenten voor het hele team, dat echt als een team gespeeld had. Speciaal voor Kay, die waarschijnlijk hoofdpijn heeft van alle kopballen, en Thomas, die als een stofzuiger alle ballen achterin opruimde...

Volgende week RKTVC thuis, een zware klus, maar zolang de bal rond is, is alles mogelijk... het enige wat we dringend behoefte aan hebben zijn supporters, om ons er door te slepen