Heukelum 3

Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 11

29 april 2017 15:00

John Bok

Vandaag de thuiswedstrijd tegen het 4e van Heukelum op het programma staan. De heenwedstrijd werd al vrij makkelijk met 1-4 gewonnen, verwachtingen zijn dus hoog gespannen. Alleen Mark, Addi en Thomas waren er niet en Kay nog steeds geblesseerd, verder compleet.

Tegenstander had het minder goed voor mekaar, die kwamen maar met 11 man en niemand voor het vlaggen. Wedstrijd stond onder leiding van onze snor. Vanaf de aftrap zaten de gebroeders Wilgenburg gebroederlijk hand in hand naast elkaar op de bank. Ook dat moet kunnen. Afspraak was dat we na 20 minuten zouden wisselen. Het eerste stuk was niet zo bijzonder, alleen dat dit de drukste tijd was voor onze keeper. Na 20 minuten konden de broertjes dan toch ingezet worden in de hoop dat zij iets aan de 0-0 konden doen. En dat gebeurde.... Maarten had schijnbaar het licht gezien, en nog voor rust had hij een onvervalste hattrick gemaakt, waarvan er zelfs twee met het hoofd. Ruststand 3-0. Wat een weelde.

In de rust wat wissels toegepast, en getracht om Maarten scherp te houden. En ook dat lukte. Na de rust ging hij vrolijk verder om dik topscorer te worden van het vierde. Na 15 minuten spelen had hij er weer twee gemaakt, en stond het 5-0. Alsof hij geprogrammeerd was om te scoren. Daarna gunde hij zowaar toch anderen nog iets om aan hun doelsaldo te werken. Aantonen maakte de 6e, Pim de 7e en weer Anton de 8e. Daarna een bijzondere manoeuvre gedaan, Hugo in de aanval om ook hem eindelijk eens te laten scoren, iets wat in zijn loopbaan bij het 4e nog nooit gelukt was. Maar de tijd was te kort om hier iets aan te doen. Na 88 minuten floot onze snor voor het laatst, en was de buit binnen, 8-0.

Enige die zich niet kon ontplooien was onze keeper, in de 2e helft kreeg hij precies twee ballen te verwerken.

Volgende week de afsluiting met een uitwedstrijd tegen Tricht. Hopelijk staat onze aanval dan ook nog op scherp en kunnen we deze competitie winnend afsluiten.