N.I.V.O.-Sparta sluit oefenprogramma af met gelijkspel

Scheidsrechter

Hr. R. Colle

De selectie van N.I.V.O.-Sparta onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Theo de Boon heeft in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen vier oefenwedstrijden afgewerkt. Zoals bekend liep N.I.V.O.-Sparta afgelopen seizoen promotie naar de 1ste klasse via de nacompetitie op een haar na mis en speelt daarom ook komend seizoen in de 2de klasse. Theo de Boon is duidelijk in zijn doelstellingen en koos er daarom ook voor om in de voorbereiding te oefenen tegen vier 1ste klasse teams van formaat.

19-8: Unitas (zon) – N.I.V.O.-Sparta (3-0)

Op donderdag 10 augustus startte de selectie met de eerste training, en na iets meer dan een week was zondag 1ste klasser Unitas de tegenstander in Gorinchem. Unitas was een aantal weken eerder gestart met de voorbereiding en dit was duidelijk merkbaar vanaf het eerste fluitsignaal. Unitas speelde in een zeer hoog tempo met goed combinatiespel en kwam al snel op 2-0 voorsprong waarbij N.I.V.O.-Sparta iets te opportunistisch was en daardoor niet alert was in verdedigend opzicht. Unitas was duidelijk in de eerste helft de bovenliggende partij en beide teams gingen rusten met een 3-0 stand.

In de tweede helft speelde N.I.V.O.-Sparta compacter en wist ondanks de druk van Unitas de nul te behouden. Concluderend mag gesteld worden dat Unitas een zeer sterke selectie heeft dit seizoen waarbij deze wedstrijd voor N.I.V.O.-Sparta misschien te vroeg in het programma van de voorbereiding was ingepland. Niet alleen kwalitatief maar ook conditioneel kwam N.I.V.O.-Sparta nog te kort.

Klik HIER voor de fotoreportage van de wedstrijd Unitas- N.I.V.O.-Sparta

22-8: N.I.V.O.-Sparta – SV Top (1-2)

De tweede wedstrijd en eerste thuiswedstrijd werd gespeeld tegen SV Top uit Oss. In de eerste helft was er een licht overwicht van SV Top en stond ook een terechte 0-1 op het scorebord bij het rustsignaal. Na de rust waren de rollen duidelijk omgedraaid. Vooral de laatste 30 minuten was het N.I.V.O.-Sparta die de touwtjes in handen had en terecht via nieuweling Roel de Kruijk de gelijkmaker werd ingetikt. Het was eveneens nieuweling Mohammed Nikbakht die via een goede actie over de rechterflank de bal op maat afspeelde naar de Kruijk.

Iets later legt scheidsrechter Kuintjes de bal op de stip na een overtreding op spits Willem Looijen. Looijen nam zelf de penalty, maar deze werd geraakt door de keeper en miste het doel uiteindelijk via de lat. N.I.V.O.-Sparta, en in bijzonder spits Looijen, was zo ie zo onfortuinlijk met een aantal grote kansen die gemist werden. Uiteindelijk valt dan toch nog een tegendoelpunt en gaat de winst naar SV Top terwijl een gelijkspel gemeten naar het aantal kansen zeker verdiend was geweest.

26-8: N.I.V.O.-Sparta – Nieuw Lekkerland (1-1)

De derde 1ste klasser Nieuw Lekkerland meldt zich afgelopen zaterdag op ons sportpark waarbij de weeromstandigheden niet bepaald ideaal zijn voor een goede oefenwedstrijd. Een brandende zon met een tropische temperatuur van ongeveer 27 graden maakt het voor beide teams deze middag niet gemakkelijk.

In de eerste helft is er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd waarbij de beste kans van Willem Looijen is. Via een fantastische redding weet de keeper van Nieuw Lekkerland nog net via de vingertoppen de bal langs de paal te krijgen. Het is 0-0 met de rust.

De tweede helft start N.I.V.O.-Sparta goed en weet na ongeveer een kwartier spelen via opnieuw Roel de Kruijk en een goede actie en assist van Jente Roorda de 1-0 te scoren. Helaas gaat daarna het ‘kaarsje uit’ bij beide teams. Het tempo zakt drastisch in ten gevolge van de warmte, en een moment van onoplettendheid in de verdediging resulteert ook in een tegendoelpunt waardoor uiteindelijk 1-1 de eindstand is.

29-8: N.I.V.O.-Sparta – Delta Sports’95 (1-1)

De laatste oefenwedstrijd voordat aanstaande zaterdag het officiële bekerprogramma start, was gisterenavond tegen de kampioen van vorig seizoen; Delta Sports’95 uit Houten. Een bekende tegenstander waarvan we wisten dat ze zeer goed kunnen voetballen. Dit bleek ook gisterenavond, maar desondanks een tegenstander waar N.I.V.O.-Sparta zeker niet voor onderdeed. Net als in de vorige wedstrijd komt N.I.V.O.-Sparta op voorsprong, ditmaal via Sten Pijlman, spits en topscorer van onze JO19-1 van vorig seizoen.

Na een 1-0 ruststand past trainer Theo de Boon veel wissels toe. Diverse spelers uit het tweede elftal en zelfs de JO19-1 maken hun opwacht. Blijkbaar doet het intensieve voorbereidingsprogramma hem besluiten om een aantal spelers extra rust te geven zodat ze optimaal voorbereid zijn voor het officiële programma. Ook Delta Sports’95 wisselt veel, maar weet in de 2de helft via een fantastische uithaal de gelijkmaker te scoren. 1-1 is opnieuw de eindstand en over de gehele wedstrijd genomen een terechte uitslag.

Afsluitend, kunnen we stellen dat in de voorbereiding er belangrijke stappen zijn gemaakt en N.I.V.O.-Sparta zich goed heeft kunnen meten met de vier 1ste klassers. Misschien was Unitas nog een ‘maatje groter’, maar was winst ook zeker mogelijk geweest tegen de andere drie tegenstanders. Hoe dan ook een zeer nuttige voorbereiding waarbij iedereen reikhalzend zal uitkijken naar de start van de competitie op 23 september thuis tegen Pelikaan.

Zeker ook niet onbelangrijk start zaterdag 2 september aanstaande het bekerprogramma met als eerste tegenstander DESO/Van der Horst uit Oss. Opnieuw een zondag 1ste klasser waarbij er om 17.00 uur afgetrapt gaat worden op sportpark Rusheuvel in Oss.