Zwaar bevochten, maar verdiende overwinning voor JO11-1

OJC ROSMALEN JO11-1

Onder 11, JO11-1, Groep 1 07

13 september 2017 18:30

Thijn Schouten

Op 13 september om 18.30 uur moest JO11-1 aantreden tegen OJC Rosmalen JO11-1 voor de beker. De wedstrijd moest ingehaald worden door de afgelasting als gevolg van de overvloedige regen.

Voorafgaand aan de wedstrijd hielden de teams een minuut stilte in verband met het overlijden van clubicoon Jasper Wolters. Indrukwekkend, respectvol en mooi hoe die kleine mannen van beide ploegen zich zeer volwassen kunnen gedragen.

In de eerste helft kende Nivo Sparta een indrukwekkende start. OJC werd teruggedrongen op de eigen helft. Na een paar halve mogelijkheden en hele kansen mocht Nivo in de 8e minuut via Mo de 1-0 aantekenen.

Het spelbeeld veranderde weinig. Nivo viel aan en OJC verdedigde, waarbij ze af en toe gevaarlijk op de counter er uit kwamen. Nivo bleeft de mogelijkheden opstapelen en halverwege de eerste helft tekende Jip voor de 2-0.

Daarna liet Nivo het een beetje lopen. De concentratie en de scherpte zwakten af, waardoor OJC beter in de wedstrijd kwam. Vlak voor rust maakten zij dan ook de verdiende aansluitingstreffer: 2-1.

Na rust startte Nivo niet al te scherp, waardoor OJC al snel de gelijkmaker kon maken: 2-2. En een minuut later zelfs de 2-3! Het herstel liet gelukkig niet al te lang op zich wachten. Met een schitterend doelpunt bracht Jip onze JO11-1 weer langszij: 3-3.

Met de stand in evenwicht werd het restant een zenuwslopende 20 minuten, waarbij er kansen over en weer waren. Met nog slechts enkele minuten op de klok en toen we allemaal dachten dat het bij 3-3 zou blijven, zorgde Mo voor de verlossende 4-3 voor Nivo Sparta.

Na twee van de drie bekerwedstrijden in de groepsfase staat Nivo Sparta JO11-1 trots bovenaan met 6 punten uit twee wedstrijden. Zaterdag 16-09 volgt de afsluitende derde wedstrijd in deze fase tegen Taxandria JO11-2.

Aftrap 10:30 uur. Publiek is zeer welkom!