JO11-1 plaatst zich voor volgende ronde KNVB beker

Taxandria JO11-2

Onder 11, JO11-1, Groep 1 07

16 september 2017 10:30

Yassine Benhadi

Vandaag speelde Nivo Sparta JO11-1 haar laatste bekerwedstrijd in de poule met de hoofdklassers OJC Rosmalen JO11-1, Zwaluw VFC JO11-1 en Taxandria JO11-2. Na twee overwinningen ging onze JO11-1 als trotse koploper het veld op tegen hekkensluiter Taxandria.

Om 10.30 uur werd afgetrapt en het krachtsverschil in het voordeel van Nivo was enorm en erg zichtbaar. Het is een regelrecht wonder dat de bal er pas in de 11e minuut voor het eerst inging: 1-0 door Mo.

Met minstens 10 tot 15 grote kansen die gemist werden voorafgaand aan Mo's openingsgoal, was het een kwestie van tijd voor de volgende goal zou vallen. Nivo reeg de kansen aaneen. Ballen net naast, net over en een schitterend afstandsschot van Wessel op de lat, maakten veel oeh's en aah's los langs de lijn.

De keeper van Taxandria moet in deze ook zeker een compliment krijgen, want die heeft er echt héél veel tegengehouden. Mede dankzij hem duurde het tot in de 17e minuut voordat Levi de 2-0 kon laten aantekenen.

Daarna liep Nivo snel uit via goals van Marlon, Luuk, Mo, een eigen doelpunt, Julius en Marciano naar een 8-0 ruststand.

De tweede helft was rommelig. Het team was enigszins door elkaar gegooid. Waarschijnlijk wilde de trainer de tweede helft gebruiken om een andere variant van de veldbezetting uit te proberen. Dit kwam niet ten goede aan het samenspel. Desondanks liep Nivo via Marlon, Julius en Sepp uit naar een 11-0 overwinning.

Met drie overwinningen in evenzoveel wedstrijden, is Nivo Sparta JO11-1 als eerste geëindigd in haar bekerpoule. Op naar de volgende ronde dus!

Aanstaande woensdag staat er een oefenwedstrijd (uit) op het programma tegen Brederodes JO11-1 in Vianen. Aftrap 18.30 uur.

Volgende week zaterdag volgt dan de eerste competitiewedstrijd in Zwijndrecht tegen VVGZ JO11-1. Aftrap om 08.30 uur!