2 - 5

Nivo Sparta 4

Mannen, 4, Groep 5 09

2 september 2017 15:00

Vandaag weer de start van het voetbalseizoen, met een bekerwedstrijd op het programma tegen het 3e van Theole. Voor ons onbekend, het 2e kennen we vanuit de competitie. Met maar een half elftal, 9 van de 19 spelers, en aanvulling van 3 spelers vanuit het 5e, waarvoor heel veel dank, naar Tiel vertrokken. Vreemd om weer iets groens onder je schoenen te zien en voelen, zo lang geleden. Ook al is het kunstgras.

Meteen na de aftrap al in de aanval, maar te weinig spel om echt gevaarlijk te kunnen worden. En we waren echt beter, maar het resultaat bleef uit. Sterker, na 19 minuten een foutje bij ons in de verdediging, een prachtige terugspeelbal van de achterlijn, en een streep, 1-0 achter. Dat is slikken. Daarna bleven we aanvallen, en uiteindelijk was het Björn, onze gastspeler, die de stand gelijk maakte. Ik denk terecht. Maar 2 minuten later een hoop geklungel voorin, slordig balverlies in de aanval, verdediging reageerde te laat, en stonden we weer achter, 2-1. Maar gelukkig bleven we nu wel scherp, en even voor rust een corner voor ons. Prachtig voorgegeven, en Dilly wist zijn hoofd eronder te krijgen, weer gelijk. Daarna nog een doelpunt voor Ruud, echter de vijandige grens zag er buitenspel in, en de scheids, overigens zeer netjes fluitend, keurde het doelpunt af, terecht of onterecht, hij luisterde naar de grens. Ruststand dus 2-2.

In de rust even op adem gekomen, afspraken gemaakt voor de 2e helft, en na 15 minuten pauze weer vol erin.

En het was zo prijs. Na 3 minuten een hele mooie voorzet van Bas, en was het Thomas die het koelbloedig afmaakte. Ja Maarten, jouw plaats staat op de tocht, dit was een voorbeeld van perfectie......dat zie je niet vaak. En de koek was nog niet op. Prachtig voorwerk van Ruud, en Dilly wist koelbloedig de stand op 2-4 te zetten. En we waren er nog niet. 4 minuten voor het eindsignaal gaf Teun een prachtige voorzet, en Gijs wist de 5e erin te leggen, 2-5. Tevens eindstand. Achteraf een makkie, alleen maakten we het onszelf te moeilijk. Les voor de volgende wedstrijd, simpel voetballen, en alleen de ballen in het net van de vijand tellen.....