1 - 1

Pelikaan 1

Mannen, 1, 2e klasse F

23 september 2017 14:30

N.I.V.O.-Sparta is de competitie begonnen met een gelijkspel. Op het eigen Sportpark De Watertoren bleef de ploeg van Theo de Boon steken op een 1-1 gelijkspel tegen ZVV Pelikaan uit Zwijndrecht. Na afloop heerste er vooral teleurstelling, gelet op het aantal kansen had er namelijk meer in gezeten.

De gasten uit Zwijndrecht openden sterk. Pelikaan was in de beginfase de bovenliggende partij en kwam ook op een 0-1 voorsprong na tien minuten spelen. N.I.V.O.-Sparta kon in de eerste 20, 25 minuten nauwelijks een vuist maken. Daarna kantelde het duel. N.I.V.O.-Sparta kreeg meer grip op de wedstrijd en ook een aantal grote mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Zo kwam Willem Looijen een op een met de doelman van Pelikaan maar wist hij het net niet te vinden. Ook Roorda en Nikbakht kregen kansen op de gelijkmaker.

Het goede spel uit de eerste helft werd ook meegenomen naar de tweede vijfenveertig minuten. N.I.V.O.-Sparta bleef namelijk het betere spel hebben. Ondanks een karrenvracht aan kansen bleef de verdiende gelijkmaker echter lang uit. Uiteindelijk werd de ban, een kwartier voor tijd, gebroken door wie anders dan Willem Looijen. N.I.V.O.-Sparta bleef doorgaan en kreeg ook mogelijkheden voor een tweede goal. Helaas mocht het niet zo zijn.

Volgende week gaat N.I.V.O.-Sparta op bezoek bij Almkerk. Vorig seizoen was N.I.V.O.-Sparta in de nacompetitie nog verantwoordelijk voor de degradatie van Almkerk. N.I.V.O.-Sparta is dus gewaarschuwd.

Ook Marco Oomen was aanwezig bij N.I.V.O.-Sparta - Pelikaan. Het fotoverslag is HIER te vinden.