Almkerk 1

2 - 0

Mannen, 1, 2e klasse F

30 september 2017 14:30

N.I.V.O.-Sparta is er vandaag niet in geslaagd om in en tegen Almkerk te winnen. De thuisploeg won terecht met 2-0. De goals werden netjes over beide helften verdeeld.

Het contrast was groot met een aantal maanden geleden. N.I.V.O.-Sparta dompelde na een zenuwslopende penaltyserie heel Almkerk in rouw. Vervolgens bleek GJS een sta in de weg voor N.I.V.O.-Sparta richting promotie. Almkerk en N.I.V.O.-Sparta troffen elkaar daarom ‘gewoon’ in de Tweede Klasse. Beide vol met ambitie om zo snel mogelijk weer terug te keren naar de Eerste Klasse.

Net als vorige week tegen Pelikaan begon N.I.V.O.-Sparta direct in de verdrukking. Almkerk startte furieus en kreeg na vijf minuten direct al een grote mogelijkheid. Het was aan doelman Ruud de Groot te danken dat N.I.V.O.-Sparta op de been bleef. Almkerk bleef gaan en de goal na tien minuten spelen kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Het was Van Maaren die een te korte terugkopbal van Jordi Ruijsch afstrafte.

Pas na die openingsgoal kwam N.I.V.O.-Sparta wat meer in de wedstrijd. Er waren wat speldenprikjes en claimde het tevergeefs een strafschop na een overtreding op Willem Looijen. Tegelijkertijd bleef Almkerk de druk op de ketel houden en was het zelf ook een aantal malen gevaarlijk. Gescoord werd er in de eerste helft niet meer en daarom werd in Alkmerk gerust met 1-0.

In de rust bleef Van Opijnen in de kleedkamer achter, Beekveld kwam voor hem in de ploeg. De middenvelder miste nagenoeg het hele vorige seizoen en is nu op de weg terug. Met Van Beekveld in de ploeg wilde N.I.V.O.-Sparta op zoek gaan naar de gelijkmaker. Almkerk hield de rijen echter gesloten. Sterker nog, het kwam na een uur spelen zelfs op 2-0. Daar zat een sterke geur van hands aan maar tot ontsteltenis van de spelers en toeschouwers werd het doelpunt goedgekeurd.

Met nog een half uur te gaan bleef N.I.V.O.-Sparta zoeken naar een goal. Een grote kans voor De Kruijk leverde niet het gewenste resultaat op. Met nog twintig minuten op de klok probeerde trainer De Boon nog iets te forceren. Verwijs en De Wit kwamen in de ploeg voor Ruane en Roorda. Tot grote kansen, laat staan doelpunten kwam de brigade uit Zaltbommel niet meer. Almkerk stond positioneel sterker en bleef redelijk eenvoudig op de been.

N.I.V.O.-Sparta leidde een verdiende nederlaag in en tegen Almkerk. Na twee wedstrijden staat de teller daarmee pas op een puntje. Volgende week komt Papendrecht op bezoek in Zaltbommel. Papendrecht won haar eerste twee duels en daarmee is N.I.V.O.-Sparta opnieuw gewaarschuwd.