N.I.V.O.-Sparta herstelt zich knap van zware nederlaag

Tricht 1

1 - 4

Mannen, 1, 2e klasse F

14 oktober 2017 14:30

ZALTBOMMEL – N.I.V.O.-Sparta heeft zich zaterdag in Tricht knap hersteld van de 0-5 thuisnederlaag van vorige week tegen Papendrecht. De manschappen van trainer Theo de Boon boekten een broodnodige 1-4 overwinning.

N.I.V.O.-Sparta ging met een 0-1 voorsprong rusten, nadat Erik van Beekveld met een afstandsschot al vroeg in de eerste helft trefzeker was. Het zou vervolgens tot twintig minuten na rust duren voordat de 0-2 een feit was. Roel de Kruijk benutte een strafschop, nadat Tricht-speler Tim Hakkert zijn tweede gele kaart ontving voor een overtreding op Mo Nikbakht.

Gestopte strafschop
Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar in plaats van een 0-3 of 0-4 kwam Tricht op 1-2. Een hachelijk kwartier brak aan en even leek N.I.V.O.-Sparta weer van voor af aan te moeten beginnen toen ook Tricht een penalty kreeg na een duwfout van David Ruane. N.I.V.O.-Sparta-doelman Ruud de Groot groeide echter uit tot held door de strafschop te keren. Daarna zorgde Jasper de Wit op aangeven van Nikbakht voor de 1-3 en een handvol minuten voor tijd zorgde de in de basis teruggekeerde Frenk Schaap voor de 1-4.

De overwinning was een grote opsteker voor N.I.V.O.-Sparta, vindt De Boon: “Vorige week viel alles net verkeerd. Het zelfvertrouwen was broos, dus deze drie punten waren noodzakelijk voor het zelfvertrouwen. Het was ook een dik- dikverdiende overwinning en met vier punten uit vier wedstrijden is er wat mij betreft niks aan de hand. Er stond vandaag vanaf het begin af aan een team dat voor elkaar wilde knokken en vechten. Nu willen we een serie gaan neerzetten. Daar is het ook wel tijd voor.”