Drechtstreek 1

Mannen, 1, 2e klasse F

21 oktober 2017 14:30

M. van de Luitgaarden

N.I.V.O.-Sparta sleepte een punt uit het vuur tegen Drechstreek. In Zaltbommel eindigde het treffen in 2-2. Direct na afloop heerste er tevredenheid dat er niet werd verloren maar ook teleurstelling, er had namelijk veel meer ingezeten. Een lichtpunt was het optreden van de pas zeventienjarige Merlijn Bax.

In de eerste helft hielden N.I.V.O.-Sparta en Drechtstreek elkaar goed in stand. Voetballend ging er aan beide kanten nog al eens iets verkeerd. De makkelijkse inspeelpassen gingen mis waardoor N.I.V.O.-Sparta nooit vanuit haar voetballende kracht kon spelen. Het keek ook nog eens tegen een achterstand aan. En zoals wel vaker dit seizoen viel die tegengoal al redelijk snel. Het was Mark Kunst die na 10 minuten spelen Drechtstreek op voorsprong zette.

Lang stond die stand overigens niet op het bord. Een vrije trap van Jordi Ruijsch betekende de gelijkmaker. De 1-1 zorgde niet direct voor een opleving aan Bommelse zijde. Er ging nog steeds te veel fout en een aantal spelers leken met hun hoofd ergens anders te zijn. Promovendus Drechtstreek kon zich redelijk makkelijk onder het spel van N.I.V.O.-Sparta uitspelen. Af en toe was er een lichtpuntje. Frenk Schaap zette met een fantastische steekpass Mo Nikbakht alleen voor de keeper. De kans was helaas niet aan de buitenspeler besteed en zo leek de eerste helft te eindigen in 1-1.

Toch ging N.I.V.O.-Sparta rusten met een achterstand. Michael Slingerland kon profiteren van geblunder in de N.I.V.O. defensie maar deed dat wel op fantastische wijze. Slingerland dacht niet na en schoot de bal fantastisch binnen. Weer keek N.I.V.O.-Sparta tegen een achterstand aan. Waar menigeen op Sportpark De Watertoren dacht dat N.I.V.O.-Sparta in de tweede helft furieus uit de startblokken zou komen, was het aanvankelijk eerder lamlendig.

De wedstrijd sudderde voort maar daarbij was niet gedacht aan Willem Looijen die weer een een goaltje aan zijn imposante totaal toevoegde. In de fase na de gelijkmaker ging N.I.V.O.-Sparta steeds meer drukken. Het geloof leek weer in de ploeg te komen en Drechtstreek wist zich totaal geen raad met het aanvalsspel van N.I.V.O.-Sparta. De ploeg van De Boon kreeg voldoende kansen om nog de derde goal te produceren, zo ver kwam het helaas niet meer.

Vijf punten uit vijf duels. Het was niet de start waar N.I.V.O.-Sparta op had gehoopt. Volgende week wacht een heuse streekderby wanneer N.I.V.O.-Sparta op bezoek gaat bij Wilhelmina ’26.

Marco Oomen was uiteraad ook bij N.I.V.O.-Sparta – Drechtstreek. Het fotoverslag is hier te vinden.