Van Opijnen schiet N.I.V.O.-Sparta naar overwinning

Wilhelmina'26 1

0 - 1

Mannen, 1, 2e klasse F

28 oktober 2017 14:30

N.I.V.O.-Sparta heeft aansluiting gevonden bij de brede subtop in de Tweede Klasse F. Op bezoek bij Wilhelmina ’26 in Wijk en Aalburg werd een terechte 0-1 overwinning geboekt. Uiteindelijk viel de goal pas in de allerlaatste minuut. Maikel van Opijnen was het goudhaantje.

De wedstrijden tussen Wilhelmina ’26 en N.I.V.O.-Sparta worden als derby betiteld. Het was vandaag vooral een weerzien met bekenden. Aan de kant van Wilhelmina ’26 waren daar Tim de Laat en Nick Linnenbank twee bekende gezichten. Al vroeg in de wedstrijd was er de eerste grote kans voor N.I.V.O.-Sparta. Het was De Kruijk die zijn inzet net langs de paal schoot. Ook Wilhelmina ’26 werd vlak daarna gevaarlijk.

N.I.V.O.-Sparta bleef op het moeilijk bespeelbare veld gevaarlijker. Zo werd een grote kans van Willem Looijen wegens buitenspel afgevlagd. Na 34 minuten ontstond er ontzettend veel commotie. Bij een sliding van De Wit floot de verder goed leidende scheidsrechter Labeur voor een strafschop. Opvallend omdat een groot deel van het publiek in Wijk en Aalburg van mening was dat er wel sprake van hands was, maar de bal buiten de zestien werd beroerd.

Een strafschop dus voor Wilhelmina ’26. Nick Linnenbank stapte achter de bal maar het was Ruud de Groot die als winnaar uit de bus kwam. De doelman redde in twee instanties en behoedde zijn ploeg daarmee van een achterstand. In het slot van de eerste helft was er nog een goede kopkans voor Frenk Schaap maar de 0-0 bleef ook tijdens de rust op het scorebord staan.

Na rust was er in Wijk en Aalburg eenzelfde spelbeeld. Kansen waren er voor Schaap, Roorda en De Kruijk. Vooral de kans van invaller Roorda was gigantisch. De buitenspeler schoot van een meter of vijf over. Nadat in de voorlaatste minuut nog een schotkans van Wilhelmina ’26 vakkundig door De Groot werd gepakt was het daarna aan de andere kant raak. Het was Maikel van Opijnen die van afstand scoorde en vervolgens het middelpunt van het feestgedruis werd.

N.I.V.O.-Sparta boekte een moeizame maar terechte overwinning. Door de zege klimt de ploeg van Theo de Boon naar de zesde plaats op de ranglijst. Het heeft 8 punten uit 6 duels. Volgende week komt hekkensluiter SVW naar Zaltbommel. SVW wacht nog op haar eerste punten in de Tweede Klasse F.

Klik HIER voor de fotoreportage van Marco Oomen.