7 - 2

SVW 1

Mannen, 1, 2e klasse F

4 november 2017 14:30

N.I.V.O.-Sparta heeft een ruime overwinning op hekkensluiter SVW geboekt. Na een 3-0 voorsprong bij rust werd het in Zaltbommel uiteindelijk 7-2. Willem Looijen (3 keer) en Jasper de Wit (2 keer) hadden het vizier nadrukkelijk op scherp staan.

N.I.V.O.-Sparta was al in de winning mood terwijl SVW voorafgaand aan vandaag nog puntloos was. Ook vandaag keerde de ploeg uit Gorinchem zonder punten terug naar huis. N.I.V.O.-Sparta bleek een maatje te groot voor de gasten uit Gorinchem. De ploeg was tactisch verrast door de speelstijl van N.I.V.O.-Sparta. Bij rust keek de ploeg tegen een 3-0 achterstand aan. Jasper de Wit opende de score. Via Roel de Kruijk (strafschop) werd het 2-0 en met een kopgoal bepaalde Willem Looijen ruststand.

Niets aan de hand zo leek het. Na rust werd het toch nog even spannend. De supporters hadden een ontketend N.I.V.O.-Sparta verwacht maar na een aantal slordigheidjes zou SVW zo waar twee keer tot scoren komen. Het bracht de ploeg van De Boon gelukig niet uit balans. Sterker nog, de ploeg zou nog vier keer tot scoren komen. Willem Looijen maakte er nog twee extra, Jasper de Wit scoorde en ook invaller Jente Roorda mocht op fraaie wijze tot scoren komen.

Weer winst dus voor N.I.V.O.Sparta. Inmiddels is de ploeg bezig aan een sterke serie van 4 duels met 10 punten waardoor het nu na zeven wedstrijden op de vijfde plaats staat. Samen met Papendrecht, Heukelum, Drechtstreek en Woudrichem bestaat er een brede subtop achter de twee koplopers.

Dinsdagavond 7 november aanstaande speelt N.I.V.O.-Sparta zijn eerste wedstrijd uit tegen Papendrecht voor de regio-voetbal EM Cup. De volgende competitiewedstrijd is op 18 november uit tegen Heukelum.

Klik HIER voor de fotoreportage van de wedstrijd van Marco Oomen.