Heukelum 1

0 - 4

Mannen, 1, 2e klasse F

18 november 2017 14:30

HEUKELUM – Nivo Sparta gaf zijn goede serie tegen Heukelum een passend vervolg. Dankzij een 0-4 overwinning pakte de ploeg dertien punten uit de laatste vijf wedstrijden. Heukelum leed voor de tweede wedstrijd op rij een 4-0 nederlaag.

Nivo-trainer Theo de Boon was na afloop een tevreden man. “Heukelum is een lastige ploeg om tegen te spelen, dus het was in de beginfase even zoeken. Daarna hadden we het helemaal onder controle. Na rust moeten we nog veel meer scoren. 0-8 was gezien de kansen niet gek geweest.”

Daarin had De Boon gelijk. Hoewel Nivo Sparta zijn meeste kansen kreeg toen de wedstrijd al beslist was, viel er op de 0-4 uitslag heel weinig af te dingen.

Paal

In de eerste helft was het verschil voetballend nog niet zo groot geweest. Na de voor Heukelum ongelukkige 0-1, Marek Verweij werkte een voorzet van Willem Looijen in eigen doel, kreeg de thuisploeg een paar goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Twee keer Sil van Putten en Marijn Hak vonden echter doelman Ruud de Groot op hun weg.

Tien minuten voor rust won Looijen een kopduel van twee Heukelum-verdedigers en Nivo Sparta kreeg de ruimte om naar 0-2 uit te lopen. Mo Nikbakht haalde de trekker over. Roel de Kruijk raakte op slag van rust nog de paal.

Heer en meester
Na rust was Nivo Sparta heer en meester op de Vriezenwijk. Heukelum toonde weinig geloof in een goede afloop en mocht blij zijn dat het bij 0-4 bleef. Willem Looijen nam de twee treffers na rust voor zijn rekening.

“De 0-2 ruststand vond ik nog geflatteerd, de einduitslag is volkomen terecht”, vond Marco Verbeek. “Dat we van Nivo verliezen kan gebeuren, maar ik baal dat we er geen echte wedstrijd van hebben kunnen maken.”