Hardinxveld 1

Mannen, 1, 2e klasse F

25 november 2017 14:30

E.D.E. van Yren

N.I.V.O.-Sparta rekende vandaag voor eens en voor altijd af met angstgegner Hardinxveld. De ploeg van Theo de Boon won vandaag met maar liefst 9-0 tegen de nummer voorlaatst van de Tweede Klasse F. Slechts één keer eerder werd op ons nieuwe sportpark zo’n grote overwinning door het eerst elftal geboekt, namelijk vorig seizoen de 12-1 tegen BLC. Roel de Kruijk nam vandaag tegen Hardinxveld maar liefst vier goals voor zijn rekening.

Al na drie minuten was daar de bevrijdende 1-0. Het was De Kruijk die het doelpunt op zijn naam zette. N.I.V.O-Sparta had de afgelopen jaren de grootst mogelijke moeite met Hardinxveld maar had nu na slechts enkele minuten spelen haar voorsprong te pakken. Voor hetzelfde geld had men op dat moment echter tegen een achterstand aan gekeken. Ook Hardinxveld was in de beginfase namelijk gevaarlijk.

Naar mate de eerste helft vorderde werd N.I.V.O.-Sparta sterker en sterker. Het mondde uit in een 3-0 ruststand. Na de openingstreffer van De Kruijk waren er ook nog goals van Willem Looijen en Mohammed Nikbakht. Die stand stond overigens al na 25 minuten spelen op het bord. N.I.V.O.-Sparta ging met deze stand met een goed gevoel rusten.

Na rust ging N.I.V.O.-Sparta verder waar het bij gebleven was. Na ruim een uur spelen was het Roel de Kruijk die de 4-0 aantekende. Daarna was het lang wachten op nog een treffer. De laatste tien minuten waren doldwaas. Hardinxveld wist zich geen raad en N.I.V.O.-Sparta scoorde het ene na het andere doelpunt. Dat betekende in korte tijd maar liefst 5 doelpunten. De Kruijk tekende er zelf voor twee maar ook Looijen, Nikbakht en invaller Roorda scoorde.

N.I.V.O.-Sparta wint met maar liefst 9-0 van Hardinxveld. Daarmee klimt de ploeg naar de derde plaats in de Tweede Klasse F. Koploper Almkerk heeft een voorsprong van zes punten, runner-up Roda Boys heeft drie punten voorsprong. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Brederodes welke terug te vinden is op een negende plaats op de ranglijst.

Natuurlijk was ook Marco Oomen aanwezig, het fotoverslag is HIER te vinden.